Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali'ne Doğru

İçel Büyükşehir Belediyesi ve İçel'i Kalkındırma Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilecek olan 'İçel Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali'nin organizasyon toplantısı gerçekleştirildi.

İçel Büyükşehir Belediyesi ve İçel'i Kalkındırma Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilecek olan "İçel Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali'nin organizasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ilgili birimlere düşen görev ve sorumluluk paylaşımları yapılırken, festival süresince dikkat edilmesi gereken konular görüşüldü.

Toplantıda, festival süresince izlenecek olan yol haritası belirlenirken, birinci yılın da değerlendirilmesi yapıldı.

Son hazırlıklar hakkında fikir alışverişinde bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Çokakoğlu, festival süresince dikkatli ve titiz bir çalışma yürütüleceği, çok başarılı bir hikayesi olan festivalin ikincisini yapacaklarını bildirdi.

Bu sene faaliyetlerin tamamının kent merkezinde olacağını aktaran Çolakoğlu, "Dolayısıyla saha daha zor bir saha değil, rahat bir saha. Biz engelli vatandaşlarımızla bir Engelsiz Sanat Festivali düzenliyoruz. Dolayısıyla azami dikkat gösterilmesi gerekiyor. Hem program anlamında, hem program aralarındaki gündelik yaşamlarını idame ettirmelerinde karşılaşacakları zorlukların yenilmesinde anında müdahale gibi bir yönetim merkezi ofisi kurduk. Buradan tüm olaylara anında müdahale edilecek. Geçen yıl her şey çok iyi gitti ve bu yıl da herkesin beklentisi aynı yönde." diye konuştu.

Bu sene Aşık Veysel anısına "Karanlıktan Aydınlığa" parolasıyla düzenlenecek olan festivalde, çok sayıda İngilizce ve İspanyolca albüm yayınlayan, 9 Grammy ödülüne layık görülen başarılı sanatçı Jose Feliciano da İçel'e gelecek.

Festival, 11 Ekim Perşembe günü saat 14.00'da kortej ve çelenk koyma töreniyle başlayacak.
Kaynak: AA