Kütahya'da Aile Sağlığı Merkezlerinde Ücretsiz Check-Up

Kütahya'da aile hekimlikleri, vatandaşlara ücretsiz check-up uygulamasına başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan proje kapsamında, aile sağlık merkezlerinde vatandaşlara ücretsiz check-up yaptırma imkanı sunuluyor.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, müracaatta bulunan vatandaşların yaş gruplarına göre aile hekimleri tarafından yapılacak tahlillerinin ardından sağlık taramasından geçmiş olacağı belirtildi.

Check-up yaptırmak isteyen vatandaşların kayıtlı bulundukları aile hekimine giderek ücretsiz hizmetten faydalanabilecekleri vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hangi yaş grubunda olursa olsun o yaş gurubunun gereklerine göre aile hekimi check up için parametreleri belirleyip sağlık taramasını yapacaktır. Hangi yaş grubunda olursa olsun tüm vatandaşlarımızı ücretsiz check-up yaptırmak için aile sağlığı merkezlerimize davet ediyoruz. Vatandaşlarımızın kayıtlı olduğu aile hekimine müracaat etmesi ve check up yaptırmak istediğini söylemesi yeterli olacaktır. Tüm vatandaşlarımızın ücretsiz olarak sunduğumuz check up genel sağlık taraması için en yakın aile sağlığı merkezlerine gitmelerini bekliyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız check up için Alo 182 hattından aile hekimlerine randevu alabilirler."

Kaynak: AA