'Kameralı Kadınlar' Platformu Kuruldu

Türkiyeli kadın yönetmen ve yapımcıların, "Kameralı Kadınlar" (Women with Movie Cameras) platformu çatısı altında toplandığı bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiyeli kadın sinemacıların kurduğu, Ortadoğu, Asya ve Balkanlardaki kadın yönetmen ve yapımcıların da dahil olduğu platformun üyeleri, 55. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında düzenlenen Antalya Film Forum'da fırsateşitliği ve setlerdeki tacizlere karşı el ele vererek tepkilerini dile getirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen platform kurucusu yönetmen ve senarist Burçak Üzen, sektördeki tüm kadınlarla el ele olarak dünya üzerinde bir ağ ve bağ oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Üzen, hem kendi setlerinde hem de sektördeki dağılımda ayrım yapılmamasına özen gösterdiklerini vurgulayarak, "Tüm fon kaynakları ve festivallerde, en azından yüzde elli oranında eşit dağılım olmalı diyoruz. Sesimizi daha çok duyacaksınız diyoruz, özellikle setlerde kadınlara yapılan taciz ve mobbing için susmuyoruz. Filmlerimizde, eril söylemlere ve kadın karakterlerin cinsiyetçi, ayrımcı, aşağılayıcı temsillerinin olmamasına dikkat ediyoruz. Ve her daim, 'Yapabilirsin' demek için buradayız. Tam da desteğe ihtiyacın olduğunda ya da yapmaktan korktuğunda omzundaki el olmak için bir aradayız."

Avrupa'nın en büyük kadın platformu European Women's Audiovisiul Network (EWA) üyeleride "Kameralı Kadınlara" destek verdi.

Kaynak: AA