Kale'de Aşure Etkinlikleri

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kale Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından bu yıl yedincisi gerçekleştirilen aşure etkinliğinde bin kişiye aşure ikramında bulunuldu.

Muharrem ayı dolayısıyla PAÜ Kale MYO'da yapılan aşure etkinliğine Kale Kaymakamı Murat Güneş, Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, Kale MYO Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, ilçe protokolü, Kale MYO akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Kale MYO yemekhanesinde gerçekleştirilen etkinlikte, protokol üyeleri tarafından öğrenci ve vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Kale MYO Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, yaklaşık bin kişiye aşure ikram edilen etkinlikte yaptığı konuşmada, bolluk ve bereket ayı olan muharrem ayında birlik ve beraberliğin önemine değinerek, "Biz birbirimizi bu kazanın içindeki farklı şeyler olarak görüyoruz. Birlikteliğimizden böyle bir tat meydana getirebiliriz. Milli birlik ve beraberliğimizin daha çok güçlenmesi açısından buna ihtiyacımız var." dedi.

Kalplerin aşure ile kaynaştığını ifade eden Prof. Öz, öğrencilerle Kale halkını daha çok bir araya getirmek için Kale MYO olarak daha farklı etkinlikler yapacaklarını dile getirdi, destek verenlere teşekkür etti.

Aşure ikramının ardından, Kale MYO ile Kızılay Denizli Şube Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği kan bağışı kampanyası kapsamında Denizli Kızılay Şube Başkanı Erdal Otçu ve MYO Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, yüksekokul önünde bulunan kan bağış aracını ziyaret ettiler.

- Anadolu İmam Hatip Lisesinde aşure etkinliği

Kale İlçesi Anadolu İmam Hatip Lisesinde aşure etkinliği düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, Kale Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım, Kale Belediye Meclis üyeleri, İlçe Emniyet Amiri Komiser Murat Baştürk, ilçe protokolü, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Okul yönetimi ve öğretmenlerin katkılarıyla hazırlanan aşure etkinliğinde, okula davet edilen misafirlere aşure ikram edildi.

Okul Müdürü Abdullah Karaceylan, yaptığı konuşmada, İslam aleminde muharrem ayı ve aşurenin önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Bu ayda insanlık tarihinin bir dönüm noktası olarak görülen pek çok olaylar vuku bulmuştur. Hicri senenin ilk ayı olan muharrem ayının 10. günü Aşure Günü olup, 'Aşure' günü olarak anılmasının sebebi, o günde Yüce Allah'ın 10 peygamberine değişik ikram ve ihsanda bulunmuş olmasıdır." dedi.

Kaynak: AA