Ortaokul Öğrencileri 'Sigarasız Bir Dünya' İstedi

Ortaokulu öğrencileri ve Yeşilay Cemiyeti tarafından “Sigarasız Bir Dünya İçin El Ele” etkinliği yapıldı.

Ortaokul Öğrencileri 'Sigarasız Bir Dünya' İstedi
Mardin Artuklu ilçesinde bulunan Fatih Ortaokulu öğrencileri ve Yeşilay Mardin Şubesi tarafından "Sigarasız Bir Dünya İçin El Ele" etkinliği düzenlendi.

Fuat Yağcı Camisi'nde biraraya gelen Fatih Ortaokulu öğrencileri ve Yeşilay görevlileri, ellerinde "Sigarasız Bir Dünya İçin El Ele", "Sigarasız Spor İstiyoruz", "Sigarayı Dost Edinen Düşman Aramasın", "Babam Sigarayı Bırakacak" yazılı pankartlar ile "sigaraya hayır" ve "bağımlı olma özgür ol" sloganları attı.

Etkinlikte açıklama yapan Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Fatih Ortaokulu Yeşilay Kulübü öğrencilerini düzenlemiş oldukları etkinliğe katkıda bulundukları için mutlu olduklarını belirtti.

Gelecek nesillere sigarasız bir ortam bırakmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Günlüoğlu, öğrencileri bilinçlendirdikçe gelecek nesillerin de bilinçleneceğini vurguladı.

Etkinlik ile çocuklarda ve yetişkinlerde bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Günlüoğlu, "Amacımız çocuklarımız bu yaşta sigaraya alışmasın, büyüklerimize örnek olsunlar. Çocuklar inşallah bundan sonraki yaşam hayatlarında da böyle dumansız bir hayat geçirmelerini diliyorum." diye konuştu.

Fatih Ortaokul Müdürü Mahsum Korhan ise, etkinlikle Mardinli vatandaşların her yaştan insanın sigaradan zarar gördüğünü çizdikleri pankartlarla göstermek istediklerini ifade ederek, "Manevi duyguların yoğun olduğu bir günde böyle bir projeyi gerçekleştirerek onları bu konuda duyarlılıklarını artırmak ve bir farkındalık yaratmak istedik." dedi.

Vatandaşlardan Hasan Demir ise 20 yıl önce sigara içmeyi bıraktığını ve şu an kendini çok sağlıklı hissettiğini belirtti.

Demir, sigaranın insan vücudu için çok tehlikeli olduğunu ve insanın hem maddi hem de manevi açıdan zarar verdiğini kaydetti.

Öğrenciler, vatandaşlara broşür dağıttı, şeker ve kolonya ikram etti.

Kaynak: AA