Öğrencilerin Devamsızlığını Önleyecek Proje

Pamukova Ertaylan ilkokulu, okulda öğrencilerin sebebsiz devamsızlık yapmasının önüne geçmek için "Ertaylan'a Devam Koşa Koşa, Emekler Gitmez Boşa" projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında, bir ay boyunca devamsızlık yapmayan öğrenciye hediye kantin fişi verilecek. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı sonunda hiç devamsızlığı olmayan öğrenciler ise ayrıca ödüllendirilecek.

"Gıda ve İsraf Haftası" etkinlikleri kapsamında Ertaylan ilkokulunu ziyaret eden Pamukova Kaymakamı Recai Karal, proje kapsamında bu zamana kadar devamsızlık yapmayan öğrencileri kantin fişi ile ödüllendirdi.

Karal proje ile ilgili yaptığı açıklamada, bu proje ile öğrencilerin okula devamını sağlayarak "Sevilen okul" idealini oluşturmak istediklerini belirtti.

2014 yılında hizmete giren Ertaylan ilköğretim okulu 2014-2015 yılında "Temiz Okul" projesi kapsamında "Beyaz Bayrak" ödülü almış, 2015-2106 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından "Beslenme Dostu Okul" ödülüne layık görülmüş, 2016-2017 yılında İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası ve Pamukova Muradiye Vakfı ile yapılan proje kapsamında 80 bin liralık hibe proje ile okula güvenlik sistemi araç ve gereçler ile oyun alanları yapılmıştı.

Kaynak: AA