Musa Çam, Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

Eski CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Aday adaylık dosyasını CHP İl Başkanı Deniz Yücel'e teslim eden Musa Çam, yaptığı yazılı açıklamada, "Aday adaylığım İzmir'de tüm üyelerin katılacağı ön seçimle belirlenmesi koşuluyla geçerlidir." ifadelerini kullandı.

Çam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ön seçim açıklamalarına değinerek, şunları kaydetti:

"Sayın Genel Başkanımızın bu açıklamaları çerçevesinde tüm üyelerin katılımı ile ön seçim İzmir’e ve Türkiye’ye büyük bir coşku ve heyecan verir. Bu nedenle tüm üyelerin katılımıyla yapılacak bir önseçim şartıyla adayım."

Aday adayı olmayacağını 6 ay öncesinden açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür eden Musa Çam, 15 yılın sonunda belediye başkanlığına kendi isteğiyle veda etmenin şık bir davranış olduğunu vurguladı.

Çam, yerel seçim sonuçlarının siyasi bakımdan bir dönüm noktası olduğuna dikkati çekerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İzmir'de doğal, kültürel, kentsel değerlere saygılı kentleşmenin gerçekleşmesi, İzmir'in 21. yüzyılda laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin bir kenti olması, demokratik katılımla alınacak karar ve uygulamalar ile yönetilmesini sağlayacak bir yerel yönetimi gerçekleştirmek üzere adayım.Kentsel altyapısı yetersiz olan bölgelerde, titiz ve ayrıntılı çalışmayla oluşturulacak yol haritasıyla kentsel dönüşümü ülke bütününde örnek model yapmak üzere adayım."

Çam, İzmir'i sosyal demokrat bir anlayış, ortak akılla yönetmeyi hedeflediğini kaydetti.

Kaynak: AA