Kırklareli'den Kısa Kısa

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, muaythai sporcularını kabul etti.

Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarette, İl Hakem Kurulu Başkan Yardımcısı Gönül Çelik ve antrenör de hazır bulundu.

Çelik, ziyarette muaythai sporu hakkında Başkan Gerenli'ye bilgi verdi.

Sert bir spor dalı olmasına rağmen, disiplin ve saygının ön planda olduğunu aktaran Çelik, kavga gibi olayların hiçbir şekilde yaşanmadığını belirtti.

Çelik, büyük enerji gerektiren bir spor dalı olduğunu dile getirdi.

- Okulda meclis başkanlığı seçimi

Lüleburgaz Ortaokulunda Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında okul öğrenci meclisi başkanlığı seçimi yapıldı.

Demokrasi kültürünü geliştirmek için yapılan seçimde oy sandığı ve oy pusulaları hazırlandı. Adaylar bir hafta boyunca kendilerini tanıtıp arkadaşlarından oy istedi.

Okulun sosyal bilgiler dersi öğretmenleri Şenay Can, Neşe Atam, Nilgün Arıkan ve rehberlik öğretmeni Ayşe Yemişen gözetiminde gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleştirilen seçimde, 4 aday yarıştı.

Yapılan oylama işleminin ardından dört aday arasından en çok oyu alan 8-D sınıfı öğrencisi Nazlıcan Bosna okul temsilcisi seçildi.

Okul Müdürü Yunus Binboğa, seçimin ardından, demokrasinin okullarında birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilere teşekkür etti.

Başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencileri de kutlayan Binboğa, göreve seçilen Nazlıcan Bosna’ya da başarılar diledi.

Kaynak: AA