Kırklareli'de Muhtarlar Günü Kutlandı

Kırklareli'de 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen törende, Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Cemal Çetin ile Köy ve Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Hasan Görgüner çelenk sundu.

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezinde devam etti.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, törende yaptığı konuşmada, muhtarların demokrasinin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu söyledi.

Muhtarların görev yaptıkları bölgelerde, gerek bölge sorunu, gerek komşuluk, gerekse aile ilişkilerine kadar herşeyle ilgilenmeye çalıştığını ifade eden Bilgin, köyündeki, mahallesindeki her bir konuyla kendisini sorumlu tutarak yakından ilgilendiğini ve alakadar olduğunu belirtti.

Muhtar ve muhtar ailelerinin çok cefakar ve vefakar insanlar olduğunu aktaran Bilgin, babasının da bir süre muhtarlık yaptığını anımsattı.

Seçilerek halkın temsilinin en iyi hissedildiği yerlerin muhtarlık olduğunu aktaran Bilgin, ''Muhtarlık sadece demokratik kültürün yansıması değil, toplumsal, sosyolojik, felsefik ve psikolojik yansımasıdır. Toplum sosyolojisi ve felsefesinin temeline baktığınızda muhtarlığı görüyoruz. Muhtarlığının saygınlığının devam etmesi, toplumun birliği ve huzuru için önemlidir. Muhtarları bir gün değil, her gün hatırlıyoruz. Bu günler semboliktir. Tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum.'' diye konuştu.

Törende, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, dernek başkanları Çetin ve Görgüner de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından muhtarlara plaket takdim edildi.

Kaynak: AA