Katarlı Heyetten, Gümrükçüoğlu'na Ziyaret

Katarlı iş adamlarından oluşan heyet, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti.

Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, heyete, Trabzon'daki yatırım imkanları, şehirde gerçekleştirilen çalışmalar ve turizm faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Trabzon'un, bölgesinin lider kenti olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Şehrimizin turizm potansiyeli çok önemli boyutlara ulaştı. Bu alanda şehrimizde birçok yatırım gerçekleşti, gerçekleştirilmeye de devam ediliyor. Şehrimiz kamu yatırımları ile de ihya ediliyor. Tamamladığımız çalışmalarımızın yanı sıra devam etmekte olan çok sayıda projemiz var. Kentsel dönüşümlerle şehrimizi yenilediğimiz gibi, bölgemizde ilk ve tek olma özelliği taşıyan çok sayıda yatırımı da Trabzonumuza kazandırıyoruz." diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, kentin turizm destinasyonlarına da dikkati çekerek, "2017 yılında Trabzon Havalimanı'na 4 milyon 150 bin kişi geldi. 41 ülkeye karşılıklı uçak seferleri yapılıyor. Şehrimiz uluslararası limana sahip." dedi.

Kentin üniversite, sağlık, sanayi ve spordaki önemi hakkında da değerlendirmede bulunan Gümrükçüoğlu, şehri ziyaret eden turist sayısının da arttığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Katarlı heyet ile Gümrükçüoğlu bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA