İspir'de 'Çevre Duyarlılık Hareketi' Etkinliği

Erzurum'un İspir ilçesinde, "Çevre Duyarlılık Hareketi" kapsamında doğanın kirletilmemesi ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla ilkokul öğrencileri ve kurum personelinin katılımıyla çöp toplama etkinliği düzenlendi.

İspir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, ilçedeki tüm anaokulu ve ilkokullarda uygulanan "Çevre Duyarlılık Hareketi" kapsamında öğrenciler, hazırladıkları pankart ve dövizlerle vatandaşlara mesaj verdi.

Kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve kurum personellerinin de katılarak çöp topladığı etkinlikte, toplanan çöpler ilçe meydanında sergilendi.

İspir Kaymakamı Faruk Erdem, etkinlikte yaptığı konuşmada, resmi kurumlar ve öğrencilerin katılımıyla ilçe genelinde farkındalık oluşturmak amacıyla çöp toplama etkinliği oluşturduklarını söyledi.

Etkinlikteki amacın çöplerin yerden toplanması olmadığını anlatan Kaymakam Erdem. "Burada amaç mesaj vermekti. Sokakları, doğayı, yerleri kirleten insanlara yaptıklarının aslında yanlış olduğunu anlatmaktı." diye konuştu.

Erdem, projenin farkındalık projesi olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Çöp toplama işi bunun ufak bir kısmı. Yani biz çok uzun vadeli, aslında gelecekte önümüzdeki 20 yılda veya 30 yılda her anlamda daha iyi bir İspir’i hedeflediğimiz bir projenin parçası bu. Buna çevre duyarlılık hareketi dedik ve bir sene boyunca İspir'deki ilkokul ve anaokullarındaki öğrencilerin eğitimiyle alakalı bir plan oluşturduk. Bu plan doğrultusunda somut örnekler üzerinden bir takım çalışmalar yaptık ve şu anda da sahadayız. Bu ve bunun gibi yerleri kirletmemek, çöp atmamak, yerlere tükürmemek, doğanın sadece insanların yaşam alanı olmadığını, doğanın ve çevrenin diğer canlıların da yaşam alanı olduğunu belirtecek şekilde onlara bir şeyler aşılamak istiyoruz."

Kaynak: AA