'İş Güvenliği'ni Öğrenciler Anlatıyor

Bolu'da oluşturulan 'İş Sağlığı ve Güvenliği' karavanına gelen vatandaşlar, iş güvenliğini öğrencilerden öğreniyor.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı Güvenliği Birimince yürütülen proje kapsamında kurulan karavana gelen vatandaşlar, iş güvenliğini öğrencilerden öğreniyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan ve "Uluslararası Güvenli Okullar, Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu"nda açılışı yapılan İş Sağlığı Güvenliği Karavanı'nda öğrenciler ve vatandaşlar bilgi sahibi olmaya çalışıyor.

Sürdürülebilir iş sağlığı ve güvenliği oluşturmak, topluma iş sağlığı ve güvenliği bilincini aşılamak amacıyla kurulan karavanda, yangın, ergonomi, mutfak güvenliği, inşaat güvenliği alanlarında alınması gereken önlemler uygulamalı olarak anlatılıyor.

Öğretmenleri tarafından eğitilen ve karavanda görevlendirilen öğrenciler, karavanı ziyarete gelen diğer öğrencilerle vatandaşları, iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgilendiriyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz de karavanı ziyaret ederek, öğrencilerden iş güvenliği hakkında bilgi aldı.

Karavanın Türkiye'de tek olduğunu belirten Cengiz, bu karavana gelen öğrencilerin daha çok güvenlik konusunda bilgilendirildiğini söyledi.

Cengiz, ana okullarında, ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde güvenliği çok önemsediklerine vurgu yaparak, "Önce güvenlik, sonra eğitim diyoruz. O nedenle küçük çocuklarımızın önlerinde uzun bir hayat var. Dolayısıyla okul içinde herhangi bir kazaya maruz kalmamaları için böyle çalışmalar yaparak dikkat çekiyoruz. Sadece okullarımızda değil, diğer iş yerlerinde de çalışanların iş güvenliğinin iyi olması noktasında bir farkındalık çalışması yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Şu anda sadece Bolu'da bulunan bu karavanın diğer illere de örnek olmasını dilediklerini belirten Cengiz, burada alınan eğitimlerle iş güvenliğiyle ilgili bilgilerin birer farkındalık oluşturduğunu kaydetti.
Kaynak: AA