Fırat Üniversitesi'nde Paylaşımlı Bisiklet Uygulaması

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilerin kampüs içindeki fakültelerine kolay ve sağlıklı ulaşabilmesi için yerli ve milli yazılımlı olan paylaşımlı bisiklet uygulamasını hayata geçirdi.

Yazılımı tamamen yerli ve milli olarak geliştirilen paylaşımlı bisiklet uygulaması, cep telefonuna indirilen uygulamaya bisiklet üzerindeki karekodun okutulmasıyla çalışıyor, herhangi bir istasyona gereksinim duyulmadan kullanıldıktan sonra istenilen yerde bırakılıyor.

Fırat Üniversitesi Genel Sekreteri Namık Kemal Öndaş, yaptığı açıklamada, personel ve öğrencilerin sağlıklı bir yaşam sürmesine katkıda bulunmak, birimler arasında kolay ulaşım sağlamak amacıyla paylaşımlı bisiklet uygulamasını başlattıklarını söyledi.

Uygulamayı şu an 70 bisiklet ile başlattıklarını belirten Öndaş, "Bu bisikletler kampüste herhangi bir istasyona gerek duymadan düşük bir bedelle öğrencilerin kullanabileceği şekilde tasarlandı. Önümüzdeki süreçlerde gelecek taleplere göre sayısı artırılabilir." diye konuştu.

Öğrenciler, başlatılan uygulamasının kendileri için güzel bir hizmet olduğunu belirterek, kendileri için yurttan gidiş gelişte kütüphaneye gidişte kolaylık sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: AA