Erzurum'da 116 Yaşlıya Evde Bakım Hizmeti Verildi

Erzurum'da, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, 'Yaşlılara Evde Bakım Projesi' kapsamında 5 çalışanla 116 yaşlının evi 355 kez ziyaret edilip temizlenerek ihtiyaçları giderildi Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu: 'Göç olan yerlerde yaşlı nüfus fazla oluyor. Gençler, iş ve başka sebeplerle giderken anne babalar toprağını, evini, yuvasını, etrafını bırakamıyor. Yalnız kalan yaşlıların bakımlarında sıkıntı oluyor. Bu projeyle bu yaraya merhem sürülmüş oldu'

Erzurum'da, Darülaceze Vakfı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü (AÇSH) tarafından, "Yaşlılara Evde Bakım Projesi" kapsamında 5 çalışanla 116 yaşlının evi 355 kez ziyaret edilip temizlenerek ihtiyaçları giderildi.

AÇSH İl Müdürlüğü Konferans Salonunda, geçen yıl eylül ayında başlayan ve bir yıl süren "Yaşlılara Evde Bakım Projesi"nin kapanış töreni düzenlendi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, programda yaptığı konuşmada, projeyle ihtiyaç sahibi yaşlılara bir nebze de olsa merhem olunduğunu söyledi.

Erzurum'da ilçe kaymakamlarının bu tür hizmetlerde bulunduğunu hatırlatan Vali Azizoğlu, "Göç olan yerlerde yaşlı nüfus fazla oluyor. Gençler, iş ve başka sebeplerle giderken anne babalar toprağını, evini, yuvasını, etrafını bırakamıyor. Yalnız kalan yaşlıların bakımlarında sıkıntı oluyor. Bu projeyle bu yaraya merhem sürülmüş oldu. Böyle fikirlere her zaman açığız." ifadelerini kullandı.

Darülaceze Vakfı Başkanı Fatih Saraçoğlu ise, geçen yıl eylül ayında protokolü imzalanan projenin fikrinin AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'na ait olduğunu ve başarılı bir organize gerçekleştirdiklerini kaydetti.

- "Yaşlılara yönelik bu hizmetin devam etmesini bekliyoruz"

Milletvekili Taşkesenlioğlu, projenin başlamasıyla ilgili olarak meclis çalışmaları sırasında AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır'ın Darülaceze Vakfı'na girdiğini ve bu konuda proje beklediğini kendisine söylediğini anlattı.

Konuşmadan kısa bir süre sonra Erzurum'da gezerken 90 yaşındaki bir ninenin evini temizlediğini gördüğünü aktaran Taşkesenlioğlu, şöyle konuştu:

"Yaşlı kadının evinin temizliği için kurumlardan yardım istedik ama olmadı. Aklıma Belma Hanımın fikri geldi. Darülaceze Vakfı da bu projede sonuna kadar yanımızda durdu. Dua ağacı olarak tabir ettiğimiz yaşlılara yönelik bu hizmetin devam etmesini bekliyoruz. Aldığımız sinyaller projenin devamı yönünde. Umarım sizden alacağımız yeni desteklerle hem katma değer üretecek hem projenin devamını sağlayacağız hem de daha fazla dua ağacının yararlanmasını sağlayacağız. Yaşlılarımızı hayatlarının son baharında ama ilkbahar gibi geçirmelerine gayret edeceğiz."

AÇSH İl Müdürü Cemil İlbaş da, 5 çalışanla 116 yaşlının evinin 355 kez ziyaret edilerek temizlendiğini ve ihtiyaçlarının giderildiğini söyledi.

Projenin kapanış töreninde Darülaceze Vakfı Başkanı Saraçoğlu, AK Partili İstanbul Milletvekili Satır, AK Parti Erzurum Milletvekili Taşkesenlioğlu ve AÇSH İl Müdürü İlbaş'a teşekkür plaketi verdi.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, AÇSH Yaşlı Bakım Genel Müdürü Önal İnaltekin, Darülaceze Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, bürokratlar ve kurum çalışanları katıldı.
Kaynak: AA