Edirne'den Kısa Kısa

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP'deki aday adaylık süresinin 26 Ekim'e kadar uzatıldığını bildirdi.



Pekcanlı, yaptığı yazılı açıklamada, aday adaylığı için yoğun bir talep olduğunu belirtti.

Gelen talebe karşılık vermek için sürenin uzatıldığını aktaran Pekcanlı, "Genel Merkezimizden gelen genelge ile 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel yönetimler seçimi için aday adaylık başvurularının son tarihi olarak 19 Ekim 2018 tarihi belirtilmişti.Aday adaylık müracaatları ilgili 81 ilimizde ve ilçelerimizde yoğun talep olduğundan Genel Merkezimizden gelen genelge ile aday adaylık başvurularının son tarihi 26 Ekim Cuma günü saat 17.00'e kadar uzatılmıştır." ifadelerini kullandı.

- TÜ'nün mobil uygulaması hizmete sunuldu

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversitenin mobil uygulamasının kullanıma açıldığını bildirdi.

Tabakoğlu, yazılı açıklamasında, üniversite olarak teknolojinin tüm imkanlarından faydalandıklarını belirtti.

TÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığının, TÜBAP kapsamında yürüttüğü Akademik Süreç Yönetimi Projesi kapsamında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Mobil Uygulaması'nın kullanıma sunulduğunu aktaran Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Artık günümüzde akıllı cep telefonları sayesinde, zaman ve mekandan bağımsız olarak, bilgiye mobil bir şekilde ulaşabilmek oldukça önemli. Biz de öğrencilerimiz başta olmak üzere akademisyenlerimiz ve idari çalışanlarımızın birçok işlemini, interaktif bir şekilde, bulundukları her yerden, diledikleri zaman gerçekleştirmesine olanak tanıyan bu uygulamayı hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlerleyen dönemlerde, temel ilkesi 'Yaşama değer katmak' ve 'Tüm paydaşlarımız için hayatı kolaylaştırmak' olan yeni projelerimizle, teknoloji odaklı çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz."

Öte yandan uygulama, Android ve İOS işletim sistemine sahip tüm telefonlarda kullanılabilirken, Google Play Store ve Apple Store üzerinden, "Trakya Üniversitesi Bilgi Sistemi" anahtar kelimeleriyle aratılarak ücretsiz bir şekilde indirilebilecek.

- TÜ'den sınır ötesi işbirliği protokolü

Trakya Üniversitesi (TÜ) ile Hırvatistan'ın Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, uluslararası eğitim alanındaki iş birlikleri her geçen gün arttırılıyor.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, protokol töreninde yaptığı konuşmada, Balkanlara yönelik çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile AB projelerinde birlikte hareket edeceklerini aktaran Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Balkanlar üzerindeki misyon ve vizyonumuza paralel, Balkanlar’da akla gelen ilk Türk üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Uluslararası öğrenci sayımızı her geçen yıl daha yukarılara taşıyoruz. Uluslararası alanda gerçekleştirdiğimiz ikili öğrenci ve öğretim elemanı değişimi protokollerinin yanı sıra Mevlana, Erasmus ve Farabi gibi programlarla, uluslararasılaşmaya ve marka bir üniversite olmaya büyük önem veriyoruz.

Gerçekleştirilecek iş birliği protokolü ile üniversitemizde görev alan, yurt dışı eğitim tecrübesi olan ve özellikle bilişim ve uzaktan eğitim alanlarında çalışan akademisyenlerimiz ile Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi akademisyenleri arasında ortak toplantılar organize edilebilecek. Gerçekleştirilecek fikir alışverişleri, her iki kuruma da önemli faydalar sağlayacak. Trakya Üniversitesi olarak bu anlamda istekli ve işbirliğine hazırız. İşbirliğine küçük projelerle başlanarak emin adımlarla ilerlenmesinin ve ilerleyen zamanlarda büyük projelere imza atılmasının isabetli olacağına inanıyoruz."

Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vladimir Simovic de TÜ ile birlikte güzel projeler gerçekleştireceklerini belirtti.

- TÜ'de oryantasyon programı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna yeni kayıt yaptıran öğrenciler için bir oryantasyon programı düzenledi.

Toplantı, TÜ Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda, geniş bir katılım ve yoğun bir ilgiyle gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan TÜ Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Ersoy, okulu tanıtan bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirerek, yeni öğrencilerin TÜ'yü tercih etmelerinden duyduğu memnuniyet ve mutluluğu belirtti.

Programda, öğrencilere okulda uygulanan danışmanlık sistemi, sınav sistemi ve akademik takvim hakkında bilgiler de verildi.

Kaynak: AA