Devlet Koruması Altındaki Çocuklar Meslek Sahibi Oldu

Devlet koruması altındaki çocuklara meslek edindirmek amacıyla hayata geçirilen “Mesleğim Var Geleceğim Var Projesi” kapsamında eğitim alan çocuklara sertifikaları, düzenlenen törenle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından verildi.

Devlet Koruması Altındaki Çocuklar Meslek Sahibi Oldu
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Anadolu İletişim ve Eğitim Derneği (ANİLDER) iş birliğiyle düzenlenen “Mesleğim Var Geleceğim Var Projesi”nin sertifika töreni, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla yapıldı.

ATO Congresium VIP Salonu’nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Bakan Selçuk, tüm kamu politikalarında aile ve bireyin refahını öncelediklerini belirterek, “Bizim için kız çocuklarımız söz konusu olduğunda akan sular duruyor. Sevgili kızlarımıza baktıkça geleceğe dair umutlarımız da artıyor. Sevgili gençler, sizler yüreğinizde taşıdığınız umutla milletimizin istikbali olacaksınız. Daha çok çalışarak beraberce Türkiye’nin geleceğini inşa edeceğiz. Hayallerinizi ve umutlarınızı asla kaybetmeyin” dedi.

Çocuk hakları alanında pek çok proje yürüttüklerini anlatan Bakan Selçuk, 34 ildeki 63 Çocuk Destek Merkezi’nde bin 667 çocuğun bakım ve rehabilitasyon desteği aldığını bildirdi. Mesleğim Var Geleceğim Var Projesi’nin Çocuk Destek Merkezi’nde kalan kız çocuklarının sosyal entegrasyonunu ve istihdamını, iş gücü piyasasına erişimlerini kolaylaştıran önemli bir proje olduğunu vurgulayan Bakan Selçuk, “Proje ile kız çocuklarımızın özgüveni artmış, iletişim becerileri gelişmiş, ayrıca mesleki eğitimle hayat boyu bir mesleğe sahip olmaları için ön çalışmalar yapılmış olacak” diyerek, proje nedeniyle ATO’ya ve ANİLDER’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından proje kapsamında eğitim alarak meslek sahibi olan kız çocuklarına sertifikaları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından verildi.

Kaynak: İHA