'Z-Engin Yaşıyorum Robotumu Yapıyorum Projesi'

Erzurum'da, Kalkınma Bakanlığı desteğiyle, Erzurum Valiliği koordinasyonuyla ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün gerçekleştirmesi ile "Z-engin Yaşıyorum Robotumu Yapıyorum Projesi" kapsamında "Z-kütüphane" ve "Robotik sınıf" açılışı gerçekleştirildi.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında Saltukbey Ortaokulu, Köprüköy Anadolu Lisesi ve Şenkaya 75. yıl YİBO bünyesinde 3 adet Robotik ve STEM eğitimi sınıfı, Şükrüpaşa Anadolu Lisesi ve Oltu Anadolu Lisesi bünyesinde Z-kütüphane ve Çat Tuzluca’da da kitaplık kurulduğu kaydedildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Saltukbey Ortaokulu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, "İlimizin teknolojiye ve bilgiye ulaşmada daha etkin bir noktaya taşınmasında önemli bir adım olan bu çalışmaların hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin farkındalıklarını artıracaktır. Aynı zamanda bilgi teknolojilerine ve bilgiyi kullanmada da etkin bir rol oynayacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaygusuz, konuşmasının ardından okuldaki sınıfları dolaşarak incelemelerde bulundu ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

Programa, İl Sağlık Müdürü Mahmut Uçar, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fuat Taşkesenligil, Müdür Yardımcıları Yaşar Yıldırım ve Turan Bağaçlı, Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, Şube Müdürü Ömer Faruk Pala İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE ekibi ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA