'Üreticinin Sorununu Yetkililere İleteceğiz'

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, gelecek hafta içerisinde Ankara'ya giderek fındık fiyatı ile çiftçinin yaşadığı sorunları içeren bir raporu, bölge milletvekilleri ve ilgili bakanlık yetkililerine sunacaklarını söyledi.

Yaman, Tirebolu Ziraat Odasında gazetecilere yaptığı açıklamada, pazarda 13 lira seviyesinde seyreden fındık fiyatının son günlerde düşüşe geçtiğini belirtti.

Düşüşün neden kaynaklandığına bir anlam veremediklerini kaydeden Yaman, "2018 ürünü rekoltesinin az olması, buna bağlı olarak piyasada ciddi manada fındık ihtiyacı olmasına rağmen 14 lira seviyelerini zorlayan fiyat 12,50 liraya kadar indi." dedi.

Yaman, fındıkçının haftalardır TMO'nun piyasaya girmesini beklediğini ifade ederek, "Bazı bölge milletvekilleri geçen haftalarda TMO'nun piyasaya gireceğini, fiyatın da 15 liraya çıkacağını ifade etmişti. Çiftçimiz umutlu bir bekleyiş içerisine girdi. Ne yazık ki bugüne kadar ofis tarafından alım ve fiyat politikalarıyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Fındıkçının bekleyişi sürüyor." diye konuştu.

Gelecek hafta içerisinde Ankara'ya giderek fındık fiyatı ile çiftçinin yaşadığı sorunları içeren bir raporu bölge milletvekilleri ve ilgili bakanlık yetkililerine sunacaklarını kaydeden Yaman, çözüm için destek isteyeceklerini söyledi.

Yaman, Ankara'da, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Sayın Şemsi Bayraktar'ı da ziyaret ederek raporu kendisine teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA