Tek İsteği Çalışabileceği Bir İş

Rahatsızlıkları nedeniyle yüzde 82 engelli raporu bulunan baba, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek için iş istiyor.

Adana'da, kalp damar rahatsızlığı nedeniyle ameliyat geçiren ve yüzde 82 engelli raporu bulunan baba, ailesinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için iş arıyor.

Seyhan ilçesinde ikamet eden baba Sait Erdamar (42), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2,5 yıl önce kalp damar rahatsızlığı yaşadığını söyledi.

Rahatsızlığı öncesi bir restoranda çalıştığını, hiç kimseye ihtiyaç duymadan yaşadıklarını belirten Erdamar, hastalığının ardından hayatlarının alt üst olduğunu kaydetti.

Şu an yüzde 82 engelli raporunun bulunduğunu ifade eden Erdamar, ayrıca böbrek yetmezliği, şeker ve tansiyon hastalıklarının ortaya çıktığını belirtti.

İş bulmakta güçlük çektiğini ve kimsenin kendisine iş vermediğini savunan baba Erdamar, "Tek isteğim çalışmak. Birçok yere başvurdum, ancak iş bulamadım. Dokuz yaşında ve altı aylık oğullarımın ihtiyaçlarını karşılayamıyorum." diye konuştu.

Engelli maaşı aldığını ancak bunun geçimleri için yetmediğini belirten Erdamar, yetkililerden iş konusunda destek beklediğini söyledi.

Anne Sebiha Erdamar da çok zor durumda olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA