Saç Ekimi Öz Güveni Artırıyor

Özellikle erkeklerde yaş ilerledikçe ortaya çıkan saç dökülmesinin psikolojiyi olumsuz yönde etkilediğini belirten Dr. Jale Şenyurt, ancak saç ekimi ile de psikolojinin normale döndüğünü söyledi.

Saç Ekimi Öz Güveni Artırıyor
Medikal Estetik Hekimi Dr. Jale Şenyurt, “Saç dökülmesi sebepleri kişiden kişiye değişkenlik gösterebileceği gibi cilt hastalıklarından, yanlış beslenmeye, ilaç kullanımına, yaşa, cinsiyete, strese de bağlı olabiliyor. Ancak saç dökülmesinin en büyük nedeni genetik yapıdır. Ayrıca mevsimsel değişimler, kansızlık, hormonal bozukluklar da saç dökülmesi nedenleri arasındadır. Saç dökülmesi, kelliğe neden olmasının ardından insan psikolojisini de olumsuz yönde etkileyebiliyor. Kişiler de özgüven kaybı yaşıyorlar ve sosyal ilişkilerinde bozulmaya başlıyor. İşte burada dökülen saçları geri kazanmak adına uygulanan saç ekimi kişinin hayatını olumlu yönde değiştiriyor. Saç ekiminin temeli, saçlı derinin dökülme olmayan bölgelerinden Saç köklerinin alınıp, saçların dökülmüş olduğu veya seyrekleşmiş olduğu bölgelerine ekilmesi şeklinde gerçekleşir” dedi.

Saç köklerinin alındığı alanın daha çok kafanın arka kısmı, enseye yakın bölgeler, kafanın arka yan kısımları olduğunu ifade eden Dr. Şenyurt, “Bu bölgedeki Saç kökleri genetik olarak dökülmeye dirençlidirler ve nakledildikleri bölgede de bu özelliklerini sürdürürler ve kalıcı olurlar. Saç ekiminde FUE tekniği kullanılarak; Lokal anestezi veya sedoanaljezi+lokal anestezi desteğinde folliküler üniteler verici bölgeden özel bir alet (punch veya mikromotor) vasıtası ile tek tek toplanırlar. İçi boş bir silindir olan bu alet (ekstraktör) ile 2 mm kadar derine girilip folliküler üniteler toplanır. Her bir ünitenin içinde 1-2-3-4 kıl bulunabilir. Kullanılan uçların çapı 0.75 mm ile 1.25 mm arasında değişmektedir. Hedeflenen sayıda follikül, verici sahadan toplandıktan sonra, ekim aşamasına geçilir. Ekim yapabilmek için hedef alanda minik kanalların açılması gerekir” diye konuştu.

Saç köklerinin yerleştirileceği bu minik kesiklerin yapılış yeri ve açılarının, saç ekiminin başarısı açısından çok önemli olduğunu kaydeden Dr. Şenyurt, “Saçların henüz tamamen dökülmediği bölgelerde sıklaştırma amaçlı ekim yaparken yapılan bu kesiklerin orada mevcut kökleri zedelemeden yapılması önemlidir. Aksi takdirde mevcut saç kökleri zedelenir ve saç kaybı yaşanır. Bir diğer önemli noktada açılan kanalların açısının ,ekim bölgesinin doğal saç çizgilerini takip etmesidir. Aksi durumda doğal görülmeyen bir netice ortaya çıkacaktır. Kanal açma işleminden sonraki basamak açılmış bu kanallara ,ilk aşamada toplanmış olan saç folliküllerinin yerleştirilmesidir. Tüm bu işlemler zamana karşı yapılan işlemlerdir ve bir seans ortalama 4 ile 6 saat arasında vakit almaktadır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA