Gölcük'te Model Uçak Kursu Tamamlandı

Gölcük'te Türk Hava Kurumu (THK) Gölcük Şubesi tarafından açılan model uçak kursunu tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı.

Gölcük Eyüp Sultan Ortaokulu'nda açılan kursa katılan 28 öğrenci, model uçak yapımını öğrendi.

Kursun tamamlanmasının ardından düzenlenen sertifika törenine, THK Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş, okul müdürü Nurettin Sezen, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Cintaş, törende yaptığı konuşmada, Türk Hava Kurumu'nun kuruluşundan bu yana ülkede çok büyük hizmetler yaptığını söyledi.

Kurumun, 16 Şubat 1925'te Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal Göklerdedir" öngörüsü ile kurulduğunu belirten Cintaş, "Halkımızın bağışları ve diğer ticari gelirleriyle milletimizin kurumumuza sağladığı destekle havacılık eğitimlerini gençlerimize ücretsiz veriyoruz. Havadan yangın söndürme imkanını ülkemize kazandırdık. THK, Avrupa’da en başarılı kurum olarak tescillendi. Türk Hava Kurumu Havacılık eğitim merkezimizde her yıl binlerce havacılık sevdalısına tüm başlangıç kursları ücretsiz olarak verilmektedir. Başta model uçak, planör, serbest paraşüt, yamaç paraşütü, yelken kanat, uçuş simülatör ve pilotaj kursları veriliyor." şeklinde konuştu.

Kursu başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik eden Cintaş, daha sonra öğrencilere sertifikalarını takdim etti.

Kaynak: AA