Eğitimde Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

İçel'de, eğitim ve öğretime katkı sağlanmasına yönelik yürütülen çalışmalarda başarı gösteren çeşitli kurumlardaki 90 personele başarı belgesi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında 2017-2018 eğitim öğretim yılında yürütülen "Beslenme Dostu Okul" ve "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik" programı kapsamında Suphi Öner Öğretmenevinde ödül töreni düzenlendi.

İçel Valisi Ali İhsan Su, yaptığı konuşmada, gün geçtikçe kentte yapılan güzel çalışmaların sonuçlarını aldıklarını ifade etti.

Geçen yıla oranla kentteki beyaz bayraklı ve beslenme dostu okulların sayısının arttığını bildiren Su, "İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdi. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılımıza baktığımızda rakamlarda çok ciddi artışların olduğunu gördük. Yeni eğitim öğretim yılında da hem beyaz bayraklı, hem de beslenme dostu okulların sayısını 750'ye çıkarma hedefindeyiz. Her anne ve baba, çocuğunun eğitim gördüğü okulun hijyen, düzen ve tertip açısından iyi olmasını ister." diye konuştu.

Su, eğitim ve öğretimin sağlıklı nesiller oluşturmak açısından önemli bir yere sahip olduğunu aktardı.

İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı da okullarda ortaklaşa yürütülen çalışmalarda büyük aşama kaydettiklerini anlattı.

İçel'de 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında 378 okulun "beyaz bayrak", 106 okulun da "beslenme dostu" unvanı aldığını belirterek, "Yeni eğitim öğretim yılında beyaz bayrak ve beslenme dostu okulların sayısını arttırmak için yeni kararlar aldık. Bu hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da projelerin tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayarak, eğitime verilen destek için çalışanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından programlar kapsamında başarılı çalışmalar yürüten kentteki çeşitli kurumlardaki 90 personele başarı belgesi verildi.

Kaynak: AA