Bingöl'ün Lezzetleri Kocaelilerle Buluşacak

Bingöl'ün balı, kavurması ve daha birçok zenginlikleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek Bingöl Tanıtım Günleri etkinliğinde tanıtılacak Vali Ali Mantı: 'İlimizin doğal güzellikleri, mutfak lezzeti, turizm potansiyeli, balı, kavurması ve diğer zenginlikleri ile tanıtılacağı Kocaeli Bingöl Tanıtım Günleri önemli bir fırsattır'.

Bingöl'ün sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin ülke çapında tanınması amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bingöl Tanıtım Günleri Kocaeli'nde yapılıyor.

Bingöl Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi katkılarıyla Kocaeli Bingöllüler Derneği ve Dilovası Bingöllüler Derneği organizesiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi İnterteks Fuar Alanı'nda 19-22 Ekim'de gerçekleştirilecek tanıtım günlerine, Bingöllü sanatçılar Alişan, Servet Kocakaya, Erkam Aydar ve Abdurrahman Delen katılacak.

Vali Ali Mantı, yaptığı açıklamada, tüm Bingöllüleri, kentin kültürünü tanımaya davet etti.

Bu tür etkinliklerin insanlar arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının gelişmesine ve yeni kültürlerin kaynaşmasına vesile olduğunu anlatan Mantı, şöyle konuştu:

"İlimizin doğal güzellikleri, mutfak lezzeti, turizm potansiyeli, balı, kavurması ve diğer zenginlikleri ile tanıtılacağı Kocaeli Bingöl Tanıtım Günleri önemli bir fırsattır. Önceki yıllarda Ankara ve İstanbul'da gerçekleşen ve son derece olumlu dönüşler aldığımız tanıtım günlerinin bir benzerini hatta daha iyisini bu yıl yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Tanıtım günlerinin ilimiz, hemşehrilerimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."
Kaynak: AA