Aliya İzzetbegoviç'in Vefatının 15. Yılı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Aliya İzzetbegoviç’in 15. ölüm yıl dönümü dolayısıyla, "Aliya İzzetbegoviç'in 8 Ağustos 1925'te başlayan yaşamı 19 Ekim 2003'te sona erdi ama onun ismi, eserleri, onun düşünceleri ve fikirleri hala yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Taban, yaptığı yazılı açıklamada, İzzetbegoviç'i rahmet ve minnetle andıklarını vurgulayarak, İzzetbegoviç'in kendileri açısından ne sıradan bir lider ne sıradan bir siyaset adamı ne de sıradan bir komutan olmadığına değinerek, şunları kaydetti:

"Aliya, bütün insanlık için bir meşale yakmıştır. Fatih Sultan Mehmet'in fethederek Osmanlı topraklarına kattığı kardeş ülkemiz, yüreğimizin diğer parçası olan evlad-ı fatihan toprakları, tarih boyunca karmaşanın, etnik bölünmenin, acının, hüznün adresi olan Bosna, 1 Mart 1992 tarihinde Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in önderliğinde kazanılan bağımsızlıkla artık huzura, barışa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe eskisinden daha fazla ihtiyaç duyuyor. 2.Dünya Savaşı'ndan sonra görülmemiş bir etnik temizliğe maruz kalan Bosna'nın temiz ve güzel yürekli insanları, her şeye rağmen tek yürek olarak o günleri hafızalardan çıkarmadan, o günlerin acısını unutmadan, yaşananları yaşanmamış kabul edenlere, kendilerini bu topraklardan silmek isteyenlere karşı dimdik ayakta durarak onurlu mücadelelerine devam ediyor."

Kaynak: AA