Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Sandıklı ilçesinde öğrenci servis şoförleri jandarma trafik ekibi tarafından bilgilendirildi.

Sandıklı Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen seminer kapsamında, öğrenci taşıyan servis şoförleri jandarma trafik ekipleri tarafından trafikte uyulması gereken konular ile öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması konusunda bilgilendirildi.

Jandarma trafik ekipleri şoförleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarırken öğrenci taşımacılığında okul servislerinin kontrollü şekilde öğrencileri okullarına indirmesi ve indi bindi sırasında gerekli tedbirlerin titizlikle alınması gerektiğini söyledi.

Ekipler, kural ihlali durumunda uygulanacak ceza ve yaptırımlar konusunda da bilgiler verdi.

- Temizlik işleri personeline tetanos ve hepatit aşısı

Sandıklı ilçesinde Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan personelin karşılaşabileceği hastalık risklerini en aza indirmek, yaralanmayla bulaşabilecek bakteri ve virüslerden korunmalarını sağlamak amacıyla tetanos ve hepatit aşıları yapıldı.

Sandıklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bürosunda İlçe Halk Sağlığı ekipleri tarafından yapılan aşıların, yılda dört doz olarak düzenli şekilde temizlik çalışanlarına uygulandığını belirten Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Özkan, şöyle konuştu:

"Yılda dört doz olarak yapılan aşılarımızın sonuncu dozunu yaptırarak personellerimizin sağlıklı bir şekilde görevlerini yapmalarını sağlamak amacındayız. Tetanos bakterisi genellikle yaralanmalarda ve kesiklerde oluşabilecek hastalıkların başında gelmektedir. Tetanos bakterisinden korunmak için aşının tekrarlanması gerekmektedir. Personellerimizin sağlığı her şeyden önce gelmektedir."

Tetanos ve hepatit aşısı olan çalışanlar, memnuniyetlerini dile getirerek yetkililere teşekkür etti.

- Kaymakam Tortop’un ziyaretleri

Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, iadei ziyaretlere başladı.

AK Parti Sandıklı İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık’ı ziyaret eden Tortop, ilçenin genel durumu hakkında bilgiler aldı.

Saylık , ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sayın kaymakamımızla her zaman ilçemizin durumu hakkında diyolog halindeyiz. İlçemizin birçok sorununu görüşme ve önerilerimizi sunarak fikir alışverişinde bulunduk. Ziyaretten dolayı teşekkür ederim." dedi.

Ziyarette Teşkilat Başkanı Bekir Özçelik, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Aktürk ve Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Şenses’de hazır bulundu.

Kaynak: AA