Adana'da Süpürge Sopasıyla Cinayet Davası

Adana'da süpürge sopasıyla darbettiği arkadaşının ölümüne neden olduğu öne sürülen ve hakkında müebbet hapis istenen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Battal Sevimli (45) ve avukatı katıldı.

Mahkeme Başkanı, sanığın cezai ehliyeti konusunda adli tıp kurumundan beklenilen raporun gelmediğini söyledi. Sanık Sevimli’nin SEGBİS ile duruşmaya katılmak istediği yönünde mahkemeye dilekçe gönderdiği belirtilerek, kendisine söz verildi.

Suçlamayı kabul etmeyen Sevimli, “Ben böyle bir suç işlemedim” dedi.

Cezaevinde kendisinin öldürülmek istendiğini de iddia eden Sevimli, “Bu konuda suç duyurusunda bulundum. Soruşturma devam etmektedir. Ben duruşmalara SEGBİS ile katılmak istiyorum, buraya gelmek istemiyorum.” diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanıkla ilgili raporun beklenilmesini ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanık Sevimli, mütalaayla ilgili olarak, “Mütalaayı kabul etmiyorum. Suçsuzum” diyerek tahliyesi ile birlikte beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve bundan sonraki duruşmalara cezaevinden SEGBİS sistemi ile katılmasına karar verdi. Duruşma, sanığın cezai ehliyeti ile ilgili raporun beklenilmesi için ertelendi.

- Olay

Merkez Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi'nde 26 Haziran 2017'de Sevimli kendisine küfredip çekiç fırlattığı gerekçesiyle arkadaşı Özbilen'i sopayla darp etmiş. Özbilen kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiş, firar eden Sevimli ise 11 Temmuz'da yakalanmıştı.

Kaynak: AA