Toz Bulutu Mersin'e Ulaştı

Suriye üzerinden gelen ve Doğu Akdeniz Bölgesini etkisi altına alan toz bulutu İçel’e kadar ulaştı. Sabah saatlerinde etkili olan toz taşınımı nedeniyle kentin birçok bölgesinde görüş mesafesi düştü.

Toz Bulutu Mersin'e Ulaştı
Türkiye’ye Suriye üzerinden gelen toz bulutu, bugün İçel’de de etkisini gösterdi. Doğu Akdeniz Bölgesinde görüş mesafesini düşüren ve hayatı olumsuz etkileyen toz bulutu, rüzgarın etkisiyle sabah saatlerinde İçel’de etkili oldu. Toz taşınımıyla kente gelen toprak ve kumlar, kentin yüksek kesimlerinde görüş mesafesini düşürdü. Kenttin simgelerinden olan 52 katlı Metropol binası, İçel Limanı, Atatürk Parkı gibi yerler toz taşınımı yüzünden görünemez hale geldi.

"İNSANLAR MASKE TAKSIN"

Gaziantep’ten İçel’e iş için gelen Mustafa Şirin, "Biz İçel’e Gaziantep’ten geldik. Gaziantep’te de çok vardı. Biz İçel’de olmaz zannettik burada daha çok var toz bulutu. Tabi ki bu da insanları etkiliyor. Özellikle nefes darlığı olan insanları etkiler. Şuan liman ve deniz dahi gözükmüyor. Vatandaşlara maske takmalarını tavsiye ediyorum. Bende buradan ayrıldıktan sonra maske alıp takacağım" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan meteoroloji yetkilileri, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli olmalarını gerektiğini bildirdi.

Kaynak: İHA