Tıp Fakültesinin Yeni Öğrencileri 'Beyaz Önlük' Giydi

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin geleneksel olarak düzenlediği "beyaz önlük" giyme töreninde, bu yıl üniversiteye giriş yapan birinci sınıf öğrencisi 265 hekim adayı beyaz önlüklerini giyerek hekimlik yolunda ilk adımlarını attı.

Akdeniz Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Özbilim, Tabip Odası Başkan Vekili Dr. Aydan İzgi, öğretim üyeleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, hekimliğin tarihin ilk dönemlerinden itibaren her toplumda kutsal bir meslek olduğunu, Akdeniz Üniversitesi'nde bu eğitimi almaya hak kazanan öğrencileri kutladığını kaydetti.

Rektör Ünal, "Hasta ve insan psikolojisini göz önünde bulundurarak halden anlayan bir hekim olabilmek için sadece tıp alanında değil edebiyat, iletişim ve sosyoloji gibi alanlarda da mutlaka kendinizi geliştirmelisiniz. Bunun için eğitim kalitesi, bilimsel başarıları ve topluma sunduğu hizmet ile kurulduğu günden bu yana kendini kanıtlamış ve özellikle sağlık alanında bir marka haline gelmiş üniversitemizin tüm imkanlarından faydalanabilirsiniz." dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Özbilim de hekimliğin bilgi ve sanatın beraber uygulandığı bir meslek olduğunu, iyi bir hekimin hem konusunda bilgili olması hem de bilgisini uygulamaya dönüştürebilen bir sanatkar olması gerektiğini bildirdi.

Yapılan konuşmaların ardından öğretim üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

Kaynak: AA