Sakarya'da İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Sakarya'da bu sene kamu yatırım programında yer alan projelerin değerlendirildiği il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı.

Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kentte geçen yıl yapılan yatırımların proje tutarının 9 milyar 490 milyon lira olduğunu söyledi.

Bu yılki proje tutarının 6 milyar 971 milyon lira olarak gerçekleştiğini belirten Balkanlıoğlu, "Bu yıl proje tutarını sektörlere göre incelediğimizde sırasıyla ulaştırma sektörü 3 milyar 676 milyon lira, diğer kamu hizmetleri sektörü 1 milyar 334 milyon lira ve tarım sektörü 690 milyon lira ile ilk üç sırayı aldı. Bu yıl yatırımlarımızın toplam ödeneği 1 milyar 229 milyon liradır. Toplam ödenek miktarını sektörlere göre incelediğimizde sırasıyla diğer kamu hizmetleri sektörü 627 milyon lira, ulaştırma sektörü 145 milyon lira ve enerji sektörü ise 112 milyon lira ile ilk üç sırayı paylaşmaktadır. Kentin bu yıl yatırım programlarında yer alan 399 projeye, üçüncü dönem itibarıyla tahsis edilen 1 milyar 229 lira ödeneğin 547 milyon lirası harcanarak yüzde 45 nakdi, yüzde 50 fiziki gerçekleşme sağlandı." diye konuştu.

Toplantı dönemi itibarıyla 399 projeden 108'inin tamamlandığını, 207'sinin devam etttiğini, 30'unun ihale aşamasında olduğunu, 54 projeye ise hazırlık çalışmaları devam ettiğinden henüz başlanamadığını aktaran Balkanlıoğlu, "Bu yıl yatırım programlarında yer alan projelerimiz Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, belediye başkanlarımız, kurum ve kuruluşlarımızın etkili koordinasyonu ve işbirliği içesinde aksatılmadan sürdürüldü. Bu yıl da yeni projelerin hayata geçirilmesi bakımından çalışmaların sıkı ve yerinde takip edilmesi gerekmektedir." ifadesini kullandı.

Toplantıda, kurum ve kuruluşların yöneticileri kent genelinde yürüttükleri yatırım, hizmet ve çalışmaların yanı sıra yapılması planlanan projeler konusunda bilgi verdi.

Kaynak: AA