Oray Eğin'den Sözcü'ye tepki

Eski bir Sözcü Yazarı olan Habertürk Gazetesi Yazarı Oray Eğin, Sözcü Gazetesi'ni eleştirdi.

Oray Eğin'den Sözcü'ye tepki
Oray Eğin'den Sözcü'ye tepki
Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı bir seminere 50 bin TL harcanmasını 'Skandal' olarak manşetine taşıyan Sözcü Gazetesi'ne, Habertürk Gazetesi Yazarı Oray Eğin tepki gösterdi.

Eğin, bugün kalema aldığı köşe yazısında 'Doğrusu 103 kişinin katıldığı lüks otelde iki gece konaklamalı toplantıya 50 bin TL harcanmasından pek skandal çıkmaz. Hatta aksine “Ucuza kapatmışlar” denebilir' ifadelerini kullandı.

"Ancak bu haberin içeriyle sunumu arasındaki orantısızlık bir yazıişleri şaşkınlığı değil, eski tip Babıali kurnazlığı" diyen Oray Eğin, Sözcü'yü, 'Gerçek bir skandalı ortaya çıkarmadan, sarsıcı bir dosya açıklamadan bu gibi uyduruk haberler köpürtülerek okurun gazı alınıyor' sözleriyle eleştirdi.

İşte Eğin'in yazısının o bölümü:

Tatlı su muhalefeti


Pazartesi günü Sözcü'nün yarım sayfaya ayrılan iki satırlık dev manşeti uzaktan ciddi bir skandalı duyurur gibi gözüküyordu. Hani darbe olsa, savaş çıksa falan bir manşet bu kadar büyük manşet atılır.

Meğerse konu Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı bir seminere 50 bin TL harcamasıymış. Doğrusu 103 kişinin katıldığı lüks otelde iki gece konaklamalı toplantıya 50 bin TL harcanmasından pek skandal çıkmaz. Hatta aksine “Ucuza kapatmışlar” denebilir.

Ancak bu haberin içeriyle sunumu arasındaki orantısızlık bir yazıişleri şaşkınlığı değil, eski tip Babıali kurnazlığı. Gerçek bir skandalı ortaya çıkarmadan, sarsıcı bir dosya açıklamadan bu gibi uyduruk haberler köpürtülerek okurun gazı alınıyor.

Böylesi daha garantili ne de olsa… Etkili bir muhalefet yapmadan, muhalefet yapıyormuş gibi gözükmek.