Manisa'nın Genç Spor Yetenekleri Aranıyor

Manisa'nın Kula ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen projede spora yatkın öğrenciler yetenek taramasından geçirildi.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri, Kula Belediyesi Spor Salonunda 19 okuldan 421 öğrencinin seçmelerine katıldı.

Yetenek ve yeterlilik testlerine tabi tutulan öğrencilerin, antrenman verileri Gençlik ve Spor Bakanlığına gönderildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Proje Yürütme Kurulu Üyesi Ufuk Özlem, Türkiye'de çeşitli branşlara milli sporcular kazandırmak istediklerini belirterek, "Kula'da ilkokul 3. sınıfta okuyan 560 çocuğumuz var. Bunların yetenek taramalarını yaparak yetenekli oldukları branşlara yönlendireceğiz." dedi.

Özlem, Gençlik ve Spor Bakanlığının 1 milyon sporcu adayı öğrenciye ulaşmayı hedeflediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Burada seçilen çocuklarımızı çalışmalara alınıp, ilerleyen dönemlerde spor kulüplerine yönlendirerek milli takım havuzlarında katılmaları amaçlanıyor. Bakanlık projesi kapsamında geçen yıl Manisa'da 11 bin çocuğumuza ulaştık."

Özlem, diğer ilçelerde de benzer çalışmaları yaparak, bu yıl Manisa'da ilkokul 3. sınıfta okuyan 19 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA