İstanbul Bilim Olimpiyatları Takımı'ndan Uysal'a Ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal: 'Ülkemizde yerli ve milli teknolojiyi geliştirebilmek adına, İstanbul (MEB) Bilim Olimpiyatları Takımımızın başarısını çok önemsiyorum' 'İBB olarak, yerli ve milli bilimin, teknolojinin gelişmesi için eğitime her türlü desteği vermeye devam edeceğiz'.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, ülkede yerli ve milli teknolojiyi geliştirebilmek adına, İstanbul (MEB) Bilim Olimpiyatları Takımı'nın başarısını çok önemsediğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, bu yıl Moskova'da düzenlenen Uluslararası Metropol Şehirler Bilim Olimpiyatı'nda ikinci olan İstanbul (MEB) Bilim Olimpiyatları Takımı ile Uysal'ı ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleşen ziyarette, Bilim Olimpiyatları Takımı, desteklerinden dolayı Uysal'a teşekkür etti. Öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendiren Uysal da bilim takımı ile liderleri Murat Yoğurtçu, Prof. Dr. Recep Dimitrov ve Doç. Dr. Seyfullah Madakbaş'ı başarılarından dolayı tebrik etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uysal, İBB olarak eğitime çok büyük önem ve destek verdiklerini aktararak, "Ülkemizde yerli ve milli teknolojiyi geliştirebilmek adına, İstanbul (MEB) Bilim Olimpiyatları Takımımızın başarısını çok önemsiyorum. İBB olarak, yerli ve milli bilimin, teknolojinin gelişmesi için eğitime her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bu zorlu yarışa katılan 8 öğrencimizin sekizinin de dereceye girmiş olması, İstanbul adına gurur vericidir." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Metropol Şehirler Bilim Olimpiyatı’nda bireyselde 1 altın, 2 gümüş, 5 bronz madalya kazanan İstanbul (MEB) Bilim Olimpiyatları Takımı, takım olarak ikincilik derecesi elde etti. Takım üyelerinden Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Alkın Kaz yarışmada bireysel olarak fizik dalında altın madalya, Yunus Emre Parmaksız ise bireysel olarak fizik dalında gümüş madalya almaya hak kazandı.

Üç yıldır düzenlenen olimpiyata ikinci kez katılan İstanbul (MEB) Bilim Olimpiyatları Takımı, geçen yıl da 4 gümüş ve 4 bronz madalya kazanmıştı.

Kaynak: AA