İŞKUR Ve Halk Eğitim Merkezi Arasında Protokol İmzalandı

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) arasında meslek edindirme kurslarıyla ilgili protokol imzalandı.

İŞKUR İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen imza törenine, Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Diktaş ve İŞKUR Müdürü Ahmet Karakaya katıldı.

Programda konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Diktaş, İŞKUR ile meslek edindirme kurslarını bu yıl diğer yıllara oranla daha geniş kapsamlı yaptıklarını belirtti.

Diktaş, yeni bir kurs ile görme engelli 12 kursiyere masörlük kursu açarak meslek kazandıracaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İŞKUR ile birlikte görme engelliler için masörlük ve kurum ve iş yerleri temizliği hizmetleri sektörüne mesleki elaman kazandırmak ve mesleki yeterliliklerini artırmak için kurs planladık. Bunlarla ilgili protokolleri imzaladık. Masörlük kursu bir hafta sonra, temizlik hizmetleri kursu ise 10 güne kadar başlayacak. İlkokul mezunu olmak yeterli. Bu durumdaki kişilere bu kurslarımızın hem altyapısını, hem de alanda çalışanların mesleklerinin yanında etkili iletişim, iş sağlığı güvenliği konularında da eğitimleri kapsıyor. Bu anlamda kaliteyi arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. İŞKUR müdürlüğü ile fiili olarak kurslarımız oldukça fazla. Halk eğitime ve Afyonkarahisar halkına verdiği bu katkıdan dolayı İŞKUR müdürümüze teşekkür ediyorum."

- "857 kişi belge aldı"

İŞKUR İl Müdürü Karakaya ise, meslek edindirme ve mesleki yeterliliklerini artırmak için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüyle ortak çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlere 25 lira harçlık verildiğini aktaran Karakaya, "17 ilçemiz dahil olmak üzere İlçe Halk Eğitim Merkezi müdürlükleriyle birlikte arıcılık, sürü yönetme gibi birçok mesleklerde bir çok kurs açtık. Bu kurslara katılan 857 kişi belge aldı. Yeni açtığımız kurslarla bu sayıyı yıl sonuna kadar bin civarına çıkarmayı umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA