Batman Yeni İlçe Otogarına Kavuşuyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Batman Belediyesi tarafından inşa ettirilen 5 milyon lira maliyetli ilçe otogarının yüzde 80'i tamamlandı.

Batman Yeni İlçe Otogarına Kavuşuyor
İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Batman Belediyesince inşa ettirilen ilçe otogarının yüzde 80'i tamamlandı.

Batman Belediyesi Etüd Proje Müdürü Cengiz Canpolat yaptığı açıklamada, vatandaşların ilçelere ulaşımlarını kolaylaştırmak amacıyla 19 dekar alanda yaptırılan otogarda 40 büro, 100 minibüs bekleme yeri, kafeterya, mescit ve toplantı salonunun yanı sıra misafir araçlar için otopark yer alacağını söyledi.

Sosyal hizmet anlayışı doğrultusunda vatandaşın hayatını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla çalıştıklarını vurgulayan Canpolat, yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak projenin vatandaş ve sektör temsilcilerinin görüşü doğrultusunda hazırlandığını ifade etti.

Trafik yoğunluğunu kolaylaştıracak çözümler geliştirilerek hazırlanan ve yüzde 80'i tamamlanan projenin şehre büyük katkı sunacağını aktaran Canpolat, "Peyzaj düzenlenmesinde en iyi çözümler bulunarak işlevsel ve görsel olarak bütünlük sağlanmıştır. Projenin hayata geçmesiyle kentimize yakışır ilçe otogarı kazandırılacaktır." dedi.

Vatandaşlardan Halil Candan, ilçe otogarının yolculara büyük kolaylık sağlayacağını söyleyerek, "Mevcut ilçe otogarı ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalıyor. Belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Yaşar Fatih Çekin de Batman'ın modern ilçe otogarına kavuşacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: AA