Tuzla'da Tersane İşçilerinin Öldüğü Trafik Kazasına Dava

Aracının kontrolünü kaybederek çarptığı 2 tersane işçinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan sürücü hakkında, 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Tuzla'da, 2 tersane işçisine aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücü hakkında, 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Kocatepe'nin, Tuzla Anadolu Tersanesi'nde iş güvenliği elemanı olarak çalıştığı, 6 Ağustos'ta aracıyla Tuzla Evliya Çelebi Mahallesi Rauf Orbay Caddesi üzerinde seyir halinde olduğu anlatıldı.

İddianamede, Kocatepe'nin aracıyla seyir halindeyken başka bir araçla yan yana gittiği, Dersan Tersanesi önünde bulunan trafik ışıklarına geldiği esnada yolun sola doğru virajlı olması ve viraja hızlı girmesinden dolayı yolun sağ tarafında yaya olarak yürüyen Ramazan Kuş ve Ersan Güney'e çarptığı belirtildi.

Kaza tespit tutanağında, "aracın hızını kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken azaltmamak" kuralını ihlal ettiği aktarılan iddianamede, şüphelinin trafik kurallarının gerektirdiği dikkati ve özeni göstermeyerek, kazanın oluşumuna sebebiyet verdiği ve 2 kişinin ölümüne neden olduğu savunuldu.

İddianamede, bu kapsamda tutuklu bulunan otomobil sürücüsü Kamil Kocatepe hakkında "taksirle iki kişinin ölümüne neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Hazırlanan iddianame, gönderildiği Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Kocatepe, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: AA