TÜGVA Görele Temsilciliği Yeni Binasında

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Görele İlçe Temsilciliği yeni binası, törenle açıldı.

Törende konuşan Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, TÜGVA'nın başarılı işlere imza attığını söyledi.

Erener, "Önemli olan bu vakfı buraya açmak değil, bunu sürdürebilmek, geliştirerek büyütebilmek. Son zamanlarda özellikle gençler üzerinde Kur'an-ı Kerim'den, İslamiyet’ten ayrı bir gençlik yetiştirmek gibi oyunlar var. Kökümüzün, nefsimizin sağlam olması lazım. Arkadaş arkadaşın rehberidir. Birbirimize sahip çıkıp, sıkı sıkı birbirimize sarılmalıyız. Burası gelişip, büyüyecekse bu sizin sayenizde, buraya sahip çıkmanızla alacaktır." diye konuştu.

TÜGVA Giresun İl Temsilcisi Muhammed Anıl Kaya, TÜGVA'nın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşleriyle kurulduğunu ifade ederek, "TÜGVA, gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve manevi gelişimlerini gözeterek, kendini devamlı geliştiren, kültürel birikime önem veren, yenilikçi ve nitelikli insan kıymetinin oluşumuna katkı sağlamak amacıyla kurulan bir vakıftır. Bizler kurulduğumuz günden itibaren çeşitli faaliyetlerde bulunup, çeşitli çalışmalar yaptık." ifadelerini kullandı.

Kaya, vakfın ana temasının her zaman iyiye, ahlaki davranışa biraz daha katkıda bulunmak, katkıda bulunacak gençler yetiştirmek olduğuna işaret ederek, "Ben bu vakfın Görele’ye kazandırılmasında emeği gecen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu vakıf, Görele için güzel faaliyetlere, güzel işlere imza atacağı kanaatindeyim." dedi.

TÜGVA Görele İlçe Temsilcisi Ceyhun Takır da amaçlarının gençliğin eğitim, sosyal, fiziksel ve manevi gelişimlerini gözeterek, kendini devamlı geliştiren, kültürel birikime, tarihine ve inancına önem veren, yenilikçi ve nitelikli gençlerin oluşumuna katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Takır, medeniyeti yeniden ihya ve inşa edecek nesiller yetiştiren bir vakıf olma yolunda hep birlikte çalışacaklarını belirtti.

Kaynak: AA