Trabzon'da '10. Uluslararası Sanat Günleri'

Etkinlik, Türkiye'nin yanı sıra Afganistan, Gürcistan, Rusya ve İran'dan sanatçıların katılımıyla 1721 Ekim'de Trabzon'da gerçekleştirilecek.

Trabzon'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Uluslararası Sanat Günleri" 17-21 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin yanı sıra Afganistan, Gürcistan, Rusya ve İran'dan sanatçıların katılacağı etkinlik kapsamında, sergi, defile, fotoğraf gösterimi, söyleşi, tiyatro ve film gösterimlerinin yanı sıra konserler organize edilecek.

Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, sanat günleriyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmişte olduğu gibi bu yıl da önemli isimlerin Trabzon'a geldiğini ifade etti.

Sanat günleri kapsamında birçok etkinlik düzenleneceğini aktaran Taç, şöyle devam etti:

"Sergi, dinleti, söyleşi, imza günleri, gösteri gibi birçok etkinliğin yanı sıra tiyatro, Akasya Durağı, Kiralık Aşk, Kocaman Ailem gibi birçok dizide oynayan Levent Ülgen, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi oyuncusu Galip Erdal, Sen Anlat Karadeniz dizisi oyuncusu Sinan Tuzcu, şair Sezai Sarıoğlu, yazar Müge İplikçi, ödüllü yönetmen Yeşim Ustaoğlu, piyano eşliğinde keman resitali verecek ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın, Rus piyanist Vsevolod Timofeev gibi görsel sanatlar, yazım sanatı ve sahne sanatlarından ulusal ve uluslararası düzeyde daha birçok sanatçı konuğumuz olacak."

Taç, Trabzon Sanatevi'nin, uluslararası düzeye taşıdığı sanat günleriyle kente yeni bir soluk getirdiğini, uluslararası tanıtımına da katkı sağladığını vurguladı.

Sanat günlerinin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür eden Taç, tüm ekonomik zorluklara rağmen sınırlı imkanlarla en iyisi ve kalitelisini yapma gayreti içerisinde olan Trabzon Sanatevi'nin, 10. Uluslararası Sanat Günleri ile Trabzon'un kültür ve sanat tarihinde iz bırakacak etkinlikler gerçekleştirme çabası içerisinde olduğunu kaydetti.

Taç, sanat günlerinde yapılacak tüm etkinliklerin halka açık ve ücretsiz olduğunu belirterek, yarın başlayacak etkinliğe herkesi davet etti.

Kaynak: AA