Kanseri Yendi, Üstü Açık Arabayla Şehir Turu Attı

Antalya'da iki yıl mücadele ettiği kemik ve akciğer kanserini yenen 13 yaşındaki Havva Nur Aydın, üstü açık arabayla şehir turu atma hayalini gerçekleştirdi Şehir turunda vatandaşlara 'kanseri yendim, çok mutluyum' diye bağıran Aydın:'Benim için hayat yeniden başlıyor. Çok mutluyum. Bütün hayallerimi tek tek gerçekleştirmek istiyorum'

Kanseri Yendi, Üstü Açık Arabayla Şehir Turu Attı
Antalya'da kemik ve akciğer kanserini yenen 13 yaşındaki Havva Nur Aydın, kanseri yendikten sonraki ilk doğum gününde üstü açık arabayla şehir turu attı.

Kamile Çömlekçioğlu Ortaokulu öğrencisi Aydın'a, iki yıl önce kaldırıldığı hastanede kemik ve akciğer kanseri teşhisi kondu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yaklaşık iki yıl ilaç ve kemoterapi tedavisi gören Aydın, zorlu süreci, ailesinin ve arkadaşlarının desteğiyle aşarak kanseri yenmeyi başardı.

Hastaneden taburcu edilen Aydın'ın, "hastalığımı yenince ilk doğum günümde üstü açık arabayla şehir turu atacağım" diyerek kurduğu hayalini, sınıf arkadaşları ile Antalya Yardımlaşma Platformu ve Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği gerçeğe dönüştürdü.

Doğum gününde balonlarla süslenen üstü açık araba ile evinin önünden alınan Havva Nur, annesi Hatice ve arkadaşlarıyla arabaya binerek şehir turu yaptı.

Nur, tur sırasında vatandaşlara, "Kanseri yendim. Çok mutluyum." diye bağırdı.

Zorlu günleri atlattığını ifade eden Aydın, "Üstü açık arabayla tur atmak çok güzeldi. Kendimi çok iyi hissettirdi. Hayatım iki yıldır hastanede geçiyordu. Üstü açık arabada kendimi çok özgür ve mutlu hissettim. Hastalığımı yenmenin mutluluğunu yaşıyorum. Benim için hayat yeniden başlıyor. Bütün hayallerimi tek tek gerçekleştirmek istiyorum. İyi bir tiyatro oyuncusu olmak istiyorum." dedi.

Aydın, hastalığını yenmede en önemli faktörün moral olduğunu, zaman zaman onkoloji servisini ziyaret ederek diğer hastalara da moral verdiğini kaydetti.

Anne Hatice Yılmaz ise kızının moralini hep yüksek tutmaya çalıştığını kaydetti. Kızını arkadaşlarının hiçbir zaman yalnız bırakmadığını anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Kızımın tedavisi çok güzel geçti. Şimdi yakın takipte. 3 ayda bir akciğer ve kan kontrolleri oluyor. Atlattık, başardık. Bu başarıda bize destek veren herkesin payı var. İnatçı bir hastalıktı ama kurtulduk. Kanserli hücrelerimizden hiçbir eser kalmadı."
Kaynak: AA