'Enflasyonla Mücadele Programına' Destek Çağrısı

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, üyelerine, devletin "Enflasyonla Topyekun Mücadele Programına" destek olma çağrısında bulundu.

Başaranhıncal, TSO'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programına katılmak isteyen üyelerin, odaya başvurarak indirim etiketlerini tedarik edebileceklerini söyledi.

Kampanyaya katılan işletmelerin isimlerinin enflasyonlamucadele.org.tr adresindeki internet sitesinde paylaşılacağını ifade eden Başaranhıncal, "Hazine ve Maliye Bakanlığımızın başlatmış olduğu kampanyaya TOBB'un vermiş olduğu desteğe biz de Çorum olarak varız diyoruz. Tamamen gönüllülüğe bağlı bir kampanya. Etiketimizi kullanan firmalarımızın da odamıza ve borsamıza müracaat etmeleri önemlidir." dedi.

Son dönemde fırsatçıların da ortaya çıktığına işaret eden Başaranhıncal, şunları kaydetti:

"Bu dönemi fırsatçılığa çeviren üyelerimiz olabilir. Ancak topyekun baktığınız zaman, büyük bir kısmı şu anda böyle bir dönemde bir lira katma değer için, bir kişiye daha istihdam için uğraşmakta, mücadele etmektedir. Bunları birbirinden ayırt etmeliyiz. Vatansever üyelerimize, iş adamlarımıza, tacirlerimize, tüccarımıza şükranlarımızı sunuyorum."

Ticaret Borsası Başkanı Özkubat ise indirim afişleri ile birlikte üyelerini ziyaret ederek kampanyaya katılmaya davet ettiklerini ve enflasyona karşı birlikte mücadele edilerek başarılı sağlanabileceğini dile getirdi.

Kaynak: AA