'Altyapı İşimizin Kredi Onayını Bekliyoruz'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte yapılacak altyapıyla ilgili İller Bankasından kredi onayı beklediklerini söyledi.

Gürkan, Edirne Belediyesi'nde düzenlediği toplantıda, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe'nin dün düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasına ilişkin haberlerin gazetelerde yer aldığını belirtti. Haberleri okuyan Gürkan, "Buradan Sayın Akmeşe'ye ilan ediyorum ve açık çağrı yapıyorum. Ben göreve başladığımdan bu yana Edirne'nin 60 yıldır çözülmeyen çöplük sorununu çözdüm, kendi imkanlarımızla. Edirne'nin binlerce yıldır çözülmeyen atık su ve kanalizasyon sorununu çözdüm, şu anda inşaat devam ediyor. Göreve başladıktan sonra Edirne'nin 62 yıldır açılmayan güney çevre yolunu açtım, trafik sorununu çözdüm, ardından kuzey çevre yolunu açtım, şehri bir ring olarak birbirine bağladım." diye konuştu.

Edirne'nin 30 küsur yıldır çözülmeyen içme suyu temin ihtiyacını çözdüğünü dile getiren Gürkan, şunları kaydetti:

"Sayın Akmeşe diyecek ki 'onu DSİ yaptı', doğru DSİ yaptı ama parasını benden alacak. Taşeron olarak yaptı, DSİ parasını almazsa açıkça teşekkür ederim. Ha müteahhit firma yapmış, ha DSİ yapmış, bizim için hiçbir farkı yok, sonuçta parayı ödüyoruz. Onu çözdük, yeni içme suyu arıtmayı çözdük. 30 yıldır hiçkimsenin başaramadığı eski elektrik fabrikası restorasyonunu çözdük. Yıllardır kimsenin yapamadığı kent müzesi ve kadın merkezlerini çözdük. Daha çok sayabilirim, engelsiz yaşam merkezini açtık. Şuna dikkatinizi çekmek istiyorum, 'Edirne'nin en önemli sorunlarından biri altyapıdır', doğrudur. Zaten çarşıya çıkarsanız Recep Gürkan'ı iki şeyle eleştiriyorlar. Bir yollar bozuk, iki altyapı... Başka eleştirilecek bir şey kalmadı. Daha önce çöp deniyordu, bitti. Elektrik fabrikası deniyordu, bitti, trafik deniyordu, bitti."

Altyapı ile ilgili proje, ihale, sözleşme ve kredi onayı başvurusu işlemlerinin tamamlandığını ifade eden Gürkan, şöyle devam etti:

"20 Temmuz'dan bu yana İller Bankasından onay gelmesini bekliyoruz. Sayın Akmeşe'nin 'çözemeyecekler, çözemediler, çözmeye niyetleri yoktu' dediği işleri biz bundan 11 ay önce bitirdik. Ben şimdi buradan sayın Akmeşe'ye açık bir çağrı yapıyorum. Sayın İlyas Akmeşe, iktidar partisinin il başkanısınız. Edirne halkı adına size açık çağrımdır. AK Parti İl Başkanı olarak İller Bankasından altyapının kredisini onaylatın, ben Edirne'deki billboarların tümüne, Edirne'nin bütün caddelerine size teşekkür ilanı yazacağım. 'AK Parti Edirne İl Başkanı Sayın İlyas Akmeşe, bizim altyapı ihalemizin kredisini İller Bankasından onaylatmıştır, onun sayesinde altyapıya başlıyoruz. Edirne halkı size müjdeler olsun' diye. Sizin fotoğrafınızı da koyacağım. Bütün bilboardlara ve bütün pankartlara, Edirne'nin her tarafına asacağım. Buna söz veriyorum. Şimdi Sayın Akmeşe, top sizde, hodri meydan, ben sözümü tutarım. Sizden acilen altyapı işimizin kredi onayını bekliyoruz."

- Toplu ulaşım

Gürkan, Edirne'de 8 ana hatta 234 midibüsle toplu ulaşım hizmetinin sürdüğünü aktardı.

Ana hatlara zaman zaman yeni ilaveler yapıldığını dile getiren Gürkan, "Ancak şehrimizde uzun yıllardır esaslı bir hat optimizasyon çalışması yapmadık. Şimdi buna başladık. Tüm toplu taşıma hatlarının optimizasyonu projesi bu. Tümünü elden ve gözden geçiriyoruz. Tabii bunu uzmanlar yapıyor. Bu bağlamda da toplu taşıma hat optimizasyonu ile ilgili önümüzdeki günlerde 22 Ekim'den başlayarak, hafta içi 18.00'le 22.00 arası proje firması şehirde hane halkı çalışması yapacak. Kapıları tek tek çalacaklar, toplu taşımanın iyileştirilmesi için vatandaşların taleplerini alacaklar." dedi.

Kaynak: AA