Öğrencilere Doğru El Yıkama Öğretildi

Osmaniye Sağlık İl Müdürlüğünün düzenlediği etkinlikle öğrencilere doğru el yıkamanın nsıl yapılması gerektiği öğrentildi.

Ruhi Özden-Yüksel Özden Kardeşler İlkokulunda 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte, öğrencilere doğru el yıkamanın nasıl yapılması gerektiği anlatıldı, bu konuda hazırlanan broşürler dağıtıldı ve el yıkama uygulaması yapıldı.

Sağlık Müdürü Hasan Öznavruz, yaptığı açıklamada, el yıkamanın toplumda istenildiği kadar yaygın bir alışkanlık olmadığını belirtti.

Temiz görünümüne rağmen insan elinin 1 santimetrekarelik alanında, 6 bin bakteri bulunabildiğine işaret eden Öznavruz, soğuktan değil, kirli ellerden korkulması gerektiğini söyledi.

Öznavruz, el yıkma alışkanlığını yaygınlaştırılması için çalışma yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Tuvaletlerden bulaşabilecek mikroplara karşı uygun tekniklerle el yıkamak son derece etkili olduğu gibi üst solunum yolu enfeksiyonları, grip gibi hastalıklara neden olabilen virüslerden ve bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en kolay ve etkili yolu el yıkamaktan geçmektedir. Belirli bir süre ve uygun teknikle yıkanmadığı takdirde mikroorganizmalar ellerden temizlenmemektedir. Sağlığımız ve toplum sağlığı açısından doğru el yıkar ve bu alışkanlığı çevremize de kazandırabilirsek bulaşıcı hastalıkların önüne geçebilmek adına büyük bir adım atmış oluruz. İşte bu anlamda okullarımızda bu tür etkinliklerimizi yaygınlaştırmak için çalışmalar yürütülmektedir."

Konuşmadan sonra Enfeksiyon Kontrol Komite Hemşiresi Emine Gök, okul bahçesindeki çeşmede, öğrencilere doğru el yıkama yöntemi uygulamalı anlatıldı.

Kaynak: AA