Meme Kanseri Anlatıldı

Bartın'da, İl sağlık Müdürlüğünce açılan stantta meme kanseri ile mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı.

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü, 15 Ekim Meme Sağlığı Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bilgilendirme standı açtı.

İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, burada yaptığı konuşmada, meme kanseri ile mücadelede en önemli noktanın erken tanı olduğunu söyledi.

Erken tanı için her ay kendi kendine meme muayenesi ile sağlık personeli tarafından yılda bir yapılan klinik meme muayenesi ve 40 yaş ile 69 yaş arasında 2 yılda bir yapılan mamografinin büyük önem taşıdığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kadınların 20 yaşından sonraki dönemde, her ay memelerini kendi kendilerine muayene etmeleri gereklidir. Meme dokusu içerisinde herhangi bir şüpheli kitle ele geldiğinde, vakit geçirmeden doktora başvurulmalıdır. İlimizde, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinde ve aile sağlığı merkezlerimizde mobil kanser tarama aracıyla halkımıza ücretsiz olarak meme kanseri taraması yapılmaktadır. Meme kanseri, gerek gelişmiş gerekse gelişmekte olan ülkelerde en sık görülen kadın kanseridir. Erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede kadınların bilgilendirilip bilinçlendirilmesi önemlidir."

KETEM ve Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, standı ziyaret edenlere meme kanseri ve diğer kanserlerle ilgili bilgilendirme notlarının yer aldığı broşürler ile şapka, kitap ayracı ve üzerinde kanserle ilgili mesajların yer aldığı balonlar dağıtıldı ve farkındalık göstergesi olarak pembe kurdele hediye edildi.

Kaynak: AA