Kara Harp Okulu Darbe Girişimi Davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin davaya devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin davaya devam edildi.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada Çağdaş Tuna, savcının esasa hakkındaki mütalaasına karşı savunma yaptı.

Tuna, önceki savunmalarını tekrarladığını belirterek, 15 Temmuz akşamı ihanet sayılabilecek herhangi bir girişimde bulunmadığını iddia etti.

Babasının asker emeklisi olduğunu, vatan sevgisiyle büyütüldüğünü aktaran Tuna, olay tarihinde evinde bulunduğu sırada kendisini arayan komutanın karargaha gelmesi için emir verdiğini ifade etti.

Bunun üzerine görev yerine gittiğini, burada kendilerine mühimmatsız silah dağıtıldığını anlatan Tuna, sabah saatlerine kadar okulda kaldığını kaydetti.

Bu sürede kanunsuz bir eylemde bulunmadığını, silah kullanmadığını öne süren Tuna, suçsuz olduğunu savunarak beraatini talep etti.

- "Mühimmatsız tüfek aldım"

Tutuksuz sanık Yarbay Cüneyt Sevim de olay akşamı eşiyle yemekte olduğu esnada karargahın yazışma gurubuna "herkesin görevinin başına gelmesi" için mesaj gönderildiğini, bunun üzerine Kara Harp Okulu Komutanlığına gittiğini ifade etti.

Sevim, söz konusu mesajı kopyalayarak, kendi şubesinin yazışma grubuna da gönderdiğini kaydetti.

Dekanlık binasına geldikten bir süre sonra televizyonda darbe bildirisinin okunduğunu bildiren Sevim, bu şekilde darbe girişiminden haberdar olduğunu savundu.

Birinci taburda saat 04.00 sıralarında imza karşılığında mühimmatsız bir piyade tüfeği aldığını anlatan Sevim, ilerleyen saatlerde karargahtakilerin Celal Dora alanında toplanması için emir verildiğini ancak daha sonra bu talimatın iptal edildiğini, ardından personelin dekanlık binasına geçip burada beklemesi için yeni bir emir verildiğini söyledi.

Darbe girişimine destek vermek için karargaha gitmediğini öne süren Sevim, yargılama sonunda beraatini talep etti.

Sanık Çetin Kaya'nın da savunma yapmasının ardından duruşmaya ara verildi.
Kaynak: AA