Enver İbrahim Mecliste Yemin Etti

Malezya'da ara seçimlerde milletvekili seçilen Enver İbrahim, mecliste yemin ederek göreve başladı.

Malezya'da Halkın Adaleti Partisi (PKR) lideri Enver İbrahim, Port Dickson kentinden milletvekili seçilmesinin ardından mecliste yemin etti.

Sabah saatlerinde meclise gelerek yemin eden Enver, daha sonra basına yaptığı açıklamada parlamentoya döndüğü için mutlu olduğunu söyledi.

Enver, hükümette yer alacağı konumla alakalı ise "Doktor Mahathir'e, destek ve katkılarımı parlamento reformlarıyla vereceğimi söyledim." açıklamasında bulundu.

Mecliste basına konuşan Başbakan Mahathir Muhammed de Enver'in milletvekilliğine dönüşünden mutlu olduğunu söyledi.

- Port Dickson seçimleri

Ülkede 6 Mayıs'taki genel seçimde, PKR'den Port Dickson kentinden milletvekili seçilen Danyal Balagopal Abdullah, geçen ay Enver'in meclise girebilmesine olanak sağlamak amacıyla istifa ettiğini açıklamıştı. Ardından Enver, ara seçimler için milletvekili adaylığını açıklamıştı.

Enver, Port Dickson'da hafta sonu düzenlenen ara seçimlerde, 31 bin 16 oy alarak açık ara farkla birinci gelmiş ve milletvekilliğine hak kazanmıştı.

Meclise girmesiyle Enver'in, Umut İttifakı (PH) koalisyonuyla yapılan anlaşma gereği Mahathir'den iki yıl sonra başbakanlığı devralmasının önü açılmış oldu.

Enver'in başbakan yardımcısı olarak kabinede görev alması bekleniyor.
Kaynak: AA