Tekkeköy'de Millet Bahçesi Projesi Çalışmaları

Tekkeköy Belediyesi, yaklaşık 100 dönümlük arazi üzerinde 2019 yılı içerisinde hayata geçirmeyi planladığı "Millet Bahçesi Projesi" için çalışmalara başladığı bildirildi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, yaptığı açıklamada, Millet Bahçesi Projesi'nin tahsis işlemlerinin yapıldığını kaydetti.

Togar, Avrupa Birliği hibe desteğiyle projenin ilk adımının atıldığını belirterek, "Tekkeköy Kurtuluş Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 100 bin metrekareye yakın bir alanda planladığımız 'Millet Bahçesi Projemiz' ilçemize nefes aldıracak." açıklamasında bulundu.

Projenin tüm alt yapı çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Togar, şunları kaydetti:

"Projemizi gerçekleştireceğimiz alan ilçemizin merkezi bir noktasında yemyeşil ağaçların yanında muhteşem bir manzaraya sahip. Vatandaşlarımız buraya herhangi bir araç kullanmadan yürüyerek bile ulaşabilirler. Bu alan içerisinde "Millet Bahçesi"nin yanında masal ormanı da yapacağız. Burada Dede Korkut, Oğuz Kağan, Keloğlan, Nasrettin Hoca, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Karagöz ve Hacivat gibi daha birçok Türk masal kahramanları yer alacak. Ayrıca Cüce Köyü, Şirinler Köyü, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız gibi birçok çizgi filim kahramanları yer alacak. Çocukların eğlenip öğrenebileceği masal etkinlik ve oyun alanlarının yanı sıra alan içerisinde ailelerin oturup zaman geçirecekleri kır kahvesi, kafe, amfi ve seyir terasları ile bisiklet yolu, koşu parkuru ve açık spor alanları olacak. Vatandaşlarımız, çocukları eğlenip güzel vakit geçirir iken kendileri de yeşilliklerin arasında muhteşem bir manzaraya karşı çaylarını yudumlayıp, yemeklerini yiyerek hoş vakit geçirebilecekler."

Kaynak: AA