Bitlis, İstanbul'da Tanıtıldı

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar: 'Tüm misafirlerimizi Türkiye’nin en huzurlu şehri olan Bitlis’imizde de ağırlamak istiyoruz'.

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, İstanbul'da düzenlenen Bitlis Tanıtım Günleri'ne ilişkin, "Tüm misafirlerimizi Türkiye’nin en huzurlu şehri olan Bitlis’imizde de ağırlamak istiyoruz." değerlendirmesi yaptı.

İstanbul'un Maltepe'de açılışı 11 Ekim'de yapılan Bitlis Tanıtım Günleri, yoğun ilgi gördü.

AK Parti Bitlis Milletvekili Taşar, kentin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı etkinlikle ilgili yaptığı değerlendirmede, etkinliğe yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçinin katılım gösterdiğini belirtti.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlikle Bitlis'in çok daha geniş kitlelere tanıtılma imkanı sağlandığını ifade eden Taşar, şunları kaydetti:

"Adeta bir açık hava müzesi olan Bitlis'in tarihi, kültürel ve coğrafi güzelliklerinin tanıtılması açısından büyük bir fırsattır bu. Bu tanıtım günleri sadece Bitlis’e değil, bütün Doğu Anadolu’ya yönelik ön yargıların ortadan kaldırılmasına ve bölgeye ilginin daha da artmasına katkı sağlıyor. Valilik, kaymakamlıklar, belediyeler, ilgili kurumlar ve ilimizdeki odalar hep birlikte burada Bitlis’in tanıtımına katkı sunuyor."

Taşar, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Malazgit etkinliklerinde işaret ettiği ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’in buradaki açılışta konuşmalarına eklediği, Anadolu'nun kapısı olan bin yıllık varlığımız Ahlat’ı, tüm Türkiye vatandaşlarının görmesi ve bilmesi gerekiyor. Bunun yanında Bitlis’in tarihi değerleri, Van Gölü kıyısındaki turistik yerler, Türkiye’nin en büyük krater gölü olan doğa harikası Nemrut Krater Gölü, tarihi medreseler, türbeler, camiler, kümbetler, Selçuklu Mezarlığı ve sayamadığımız tüm güzellikleriyle Bitlisimizi görmek için herkesi ilimize, ilçelerimize davet ediyoruz. Buraya gelen tüm misafirlerimizi Türkiye’nin en huzurlu şehri olan Bitlis’imizde de ağırlamak istiyoruz."

Bitlis Tanıtım Günleri’ne, Bitlis Valiliği ile Ahlat, Adilcevaz, Güroymak, Hizan, Mutki ve Tatvan ilçelerindeki kaymakamlık ve belediye başkanlıkları ile kurumlar ve sivil toplum kuruluşları katılım gösterdi.
Kaynak: AA