Başsavcı Bölükbaşı'dan Rektör Çomaklı'ya Ziyaret

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı ziyaret etti.

Atatürk Üniversitesinden yapılan açıklamada, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun kararnamesiyle kısa bir süre önce Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Burhan Bölükbaşı'nın Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı makamında ziyarette bulunduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, tarihi dokusu ve kültürel yapısıyla Erzurum’un müstesna bir şehir olduğunu ifade etti.

Erzurum'un Türkiye'nin en huzurlu ve güvenli şehirlerinden olduğunu anımsatan Çomaklı, şunları aktardı:

"Adalet, bir toplumun olmazsa olmazıdır. Huzurun ve refahın temelinde adalet vardır. Sorunsuz işleyen bir adalet mekanizması ekonomi, sosyal hayat ve yaşamın tüm alanları için vazgeçilmez bir gerçekliktir. Bu bağlamda bilinmesini isterim ki, Atatürk Üniversitesi tüm birimleri ve mensuplarıyla adalet sisteminin yanındadır ve olmaya da devam edecektir. Burhan Bölükbaşı'na yeni görevinde başarılar diliyorum, iş birliği ve bilgi paylaşımında kendilerinin yanında olduğumuzun tekrar altını çiziyorum."

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı ise 61 yıllık geçmişiyle ülkesine ve bölgesine katkıda bulunan Atatürk Üniversitesinin bilim yuvası olduğunu belirterek, adaletin gelişmesi için Erzurum'da bulunan üniversiteler ile iş birliğinde bulunmaktan mutluluk duyacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA