'Artvin Türkiye'nin Enerji Üssü Haline Geldi'

AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, "Ülke olarak ekonomik açıdan hassas bir dönemden geçmemize rağmen Artvin'deki yatırımları aksatacak bir gelişme yoktur." dedi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay başkanlığında DSİ toplantı salonunda düzenlenen kamu yatırımları değerlendirme ve istişare toplantısına katılan Erkan Balta, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, kentteki kamu yatırımlarının geldiği noktayı ve bundan sonra yapılacakları değerlendirmek için bir araya geldiklerini kaydetti.

Kentteki yatırımların Artvin Valisi Ömer Doğanay ve kendisi tarafından yakından takip edildiğini anlatan Balta, "İlimizde, gerek sağlıkta, gerek ulaşımda gerekse de enerji yatırımları kapsamında önemli devasa yatırımlar var. Ülke olarak ekonomik açıdan hassas bir dönemden geçmemize rağmen Artvin’deki yatırımları aksatacak bir gelişme yoktur." diye konuştu.

Kentteki kamu yatırımlarında herhangi bir duraksama olmadığını ifade eden Balta, yatırımların belirlenen tarihlerde bitirilmesi için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Balta, yıl soluna kadar Artvin İl Özel İdaresine ek 4 milyon liralık bir ödenek geleceğini belirterek bunun yatırımların tamamlanması anlamında önemli bir katkısı olacağını vurguladı.

Çoruh Nehri üzerinde yapılan barajlarla Artvin’in Türkiye'nin önemli enerji üstlerinden birisi haline geldiğini dile getiren Balta, şunları söyledi:

"Çoruh Nehri artık barajlar ve baraj gölleriyle yeni bir boyut kazandı. Artvin bu barajlar ve diğer HES'lerle Türkiye'nin enerji üssü haline geldi. Baraj yatırımları da ülkemiz için stratejik bir öneme sahip. Enerji olarak dışa bağımlı bir ülkeyiz. Bu yüzden bu yatırımlar dışa bağımlılığımızı azaltan önemli yatırımlardır. Türkiye'nin en büyük barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nda da çalışmalar aralıksız sürüyor. Aksayan bir şey yok. Ödenekler bugüne kadar düzenli şekilde yapıldı, yapılmaya da devam edecektir."

Toplantıya, Artvin Valisi Ömer Doğanay, 26. Dönem AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla ve bazı kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA