Tekirdağ'da Yüzme Kış Okulları Devam Ediyor

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün kış okulu yüzme kursları devam ediyor.

Yüzme kurslarında özel çocuklara, yüzme öğretilerek, sosyalleşmeleri ve hayata tutunmaları sağlanıyor.

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü yüzme antrenörü Anıl Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurslara katılan engelli çocuk sayısını artırmak istediklerini söyledi.

Bulut, kursların yaz-kış devam ettiğini ve her yaş grubundan engellinin kursa katılabileceğini ifade ederek, "Özel çocuklar eğitim sürecinde hem eğlenceli dakikalar geçiriyor, hem de suyun bedensel ve zihinsel anlamda faydasını hissediyor. Zihinsel, bedensel engelli çocuklarımıza elimizden geldiği kadarıyla yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Onlara yüzmeyi öğretiyoruz, aynı zamanda farklı sosyal aktiviteler de yapıyoruz." dedi.

Özel sporcularla çalışmaktan dolayı mutlu olduklarını ve ailelerin de kendilerine destek olduğunu belirten Anıl Bulut, "Yüzme kursuna katılan çocuklar hem yüzmeyi öğreniyor, hem de bunun yanında sosyalleşiyor. Özel çocukların suda hareket etmeleri onlara çok iyi geliyor. Sadece yüzmeyi öğrenmeleri değil, suda hareket etmeleri bile onlara çok şey katıyor. Bu özellikle bedensel engelli çocuklar için çok önemli." diye konuştu.

Kaynak: AA