MÜSİAD, Silopi'de İl Temsilciliği Açtı

MÜSİAD'ın Şırnak İl Temsilciliği Silopi ilçesinde düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Vali Mehmet Aktaş, Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve iş adamları katıldı.

Kaan, açılışta, temsilciliğin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra bir otelde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Vali Aktaş, programda yaptığı konuşmada, Şırnak bölgesinin bir süredir terörle anıldığını ve 35 yıl boyunca terör örgütü PKK'nın bölge halkının sadece kanını döktüğünü söyledi.

Terör örgütünün şehirleri hem fiziki, hem sosyal, hem de sağlık açısından çok olumsuz etkilediğini kaydeden Aktaş, şöyle konuştu:

"Uzun yıllar devam eden bu etkilerin üzerine terör örgütünün uyguladığı çukur ve barikat terörü sonucunda şehirlerimizde ciddi anlamda çok büyük yıkılma oldu. Şırnak merkezimiz, Silopi ve Cizre ilçemiz başta olmak üzere maalesef şehirlerimizde büyük bir yıkım oldu, büyük bir hasar meydana geldi. Tabii zamanı geldiğinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve ortaya koyduğu irade doğrultusunda, önce güvenlik kuvvetlerimiz, askerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz kahramanca bir mücadele vererek, tabii ki Şırnaklı hemşehrilerimizin de desteğiyle kahramanca verilen bir mücadelenin sonucunda şehirlerimiz bu terörist unsurlardan tamamıyla temizlendi. Allah'ın izniyle şehrimiz çok kısa bir süre sonra terör ile anılan bir il olmayacaktır ve terör inşallah şehrimizin bir gündem maddesi olmayacaktır. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla şehirlerimizin yeniden inşa edilmesi için büyük bir seferberlik başlatıldı. Devletimiz, merkezimiz ve diğer ilçelerimizde yaklaşık 11 bin konut yapıyor. Bu da hak sahiplerine verilmeye başlandı. Yakın sürede diğerleri de bitecek ve bu da terör ve çukur döneminde yıkılan evler ve işyerleri olarak, hak sahiplerine verilecek. Terör mağduru olarak adlandırdığımız kişilere verilecek."

Kaynak: AA